Διεθνή

Πούτιν κατά Δύσης: Οι κυρώσεις συνεπάγονται καταστροφική αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές

Πούτιν κατά Δύσης: Οι κυρώσεις συνεπάγονται καταστροφική αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πούτιν κατά Δύσης: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα [8/7] ότι η συνέχιση της χρήσης κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές αυξήσεις των τιμών στις ενεργειακές αγορές

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα [8/7] ότι η συνέχιση της χρήσης κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές αυξήσεις των τιμών στις ενεργειακές αγορές, πλήττοντας τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη με ακόμη υψηλότερες τιμές.

«Ναι γνωρίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους» , δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

«Πάντως αναμένουμε ότι το αποτέλεσμα αυτού του είδους των ενεργειών να είναι μια αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου στην spot αγορά και μια αύξηση του κόστους των ενεργειακών πόρων για τους τελικούς καταναλωτές».

«Όλα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά ότι οι περιορισμοί που θέτουν οι κυρώσεις στη Ρωσία προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στις χώρες που τις επιβάλλουν. Η περαιτέρω χρήση των κυρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο σοβαρές, χωρίς υπερβολή, ακόμη και καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Γιατί η Ρωσία αλλάζει συνεχώς στρατηγική στην Ουκρανία;

Η στρατηγική της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας έχει προσαρμοστεί με ευέλικτο και ευέλικτο τρόπο για να αντιμετωπίσει τις μεταβαλλόμενες συνθήκες τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ο αυξητικός χαρακτήρας της προσέγγισης της Μόσχας από σχετικά ανεπαίσθητα μέτρα στην απροκάλυπτη χρήση στρατιωτικής δύναμης είναι σημάδι απόγνωσης, αλλά δείχνει επίσης ότι το Κρεμλίνο πιστεύει ότι οι σχετικοί κίνδυνοι και το αντίστοιχο κόστος αξίζει να αναληφθούν, επειδή αυτό που διακυβεύεται είναι ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία. μεγάλη στρατηγική και εθνική ασφάλεια.

Ωστόσο, η εφαρμογή μιας στρατηγικής δεν εγγυάται ότι οι επιδιωκόμενοι στόχοι θα επιτευχθούν. Άλλωστε, ο πόλεμος είναι πάντοτε ένα επικίνδυνο στοίχημα και μόλις ριχτούν οι πρώτοι πυροβολισμοί, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Κανένα σχέδιο δεν παραμένει αμετάβλητο μετά τη ρίψη της πρώτης βολής. Τα διαθέσιμα μέσα των Ρώσων ενδέχεται να μην επαρκούν για την επιδίωξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων και οι αναμενόμενοι στόχοι μπορεί να μην είναι ρεαλιστικά επιτεύξιμοι στο χρονοδιάγραμμα που είχε αρχικά προβλεφθεί και προέβλεπε πλήρη κατάληψη του ουκρανικού εδάφους εντός ολίγων ημερών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments