Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: Περισσότερες από 90 χιλιάδες παραβάσεις ΚΟΚ τους τελευταίους δύο μήνες

Δήμος Αθηναίων: Περισσότερες από 90 χιλιάδες παραβάσεις ΚΟΚ τους τελευταίους δύο μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δήμος Αθηναίων: Η δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, τους τελευταίους δυο μήνες, κατέγραψε σχεδόν 92 χιλιάδες παραβάσεις του κοκ

Η δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, τους τελευταίους δυο μήνες, κατέγραψε σχεδόν 92 χιλιάδες παραβάσεις του κοκ. Στην κορυφή της… αδιαφορίας βρέθηκαν περισσότεροι από επτακόσιοι οδηγοί οχημάτων οι οποίοι στάθμευσαν μπροστά σε ράμπες ΑΜΕΑ, αποκλείοντας την πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες και γονείς με μωρά σε καρότσι. Χιλιάδες δίκυκλα εντοπίστηκαν παρκαρισμένα σε πεζοδρόμια ή διέρχονταν παράνομα από την Ερμού, την Αποστόλου Παύλου και άλλους πεζόδρομους.

«Η ελεύθερη και εύκολη πρόσβαση στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας είναι ένα ζήτημα που συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα ζωής στην πόλη. Η Αθήνα είχε μείνει εδώ και πολλά χρόνια πίσω στο θέμα της προσβασιμότητας, μετατρέποντας τη μετακίνηση των πολιτών στο κέντρο και τις γειτονιές σε “ Γολγοθά”.

Ως δημοτική αρχή, ακολουθούμε μία στρατηγική που κινείται σε δύο άξονες: Ο ένας είναι η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών στην πόλη και ο δεύτερος είναι η λήψη αποτρεπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάχρησης του δημόσιου χώρου και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς» δήλωσε στο ΑΠΕ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Για να αλλάξει, ωστόσο, ριζικά αυτή η εικόνα και να ζούμε σε ένα περιβάλλον φιλόξενο για όλους, σίγουρα δεν αρκούν μόνο οι δικές μας παρεμβάσεις. Θα πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο οι ίδιοι οι πολίτες αντιμετωπίζουν την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι αυτονόητος ο σεβασμός όλων μας απέναντι στον δημόσιο χώρο και στις ανάγκες των συμπολιτών μας», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η δημοτική αστυνομία από την 1/5 έως τις 7/7 2022 κατέγραψε 91.703 παραβάσεις για KOK. Αναλυτικά:

  • 754 είχαν παρκάρει μπροστά ή πάνω σε ράμπες ΑΜΕΑ
  • 3.419 πινακίδες οχημάτων αφαιρέθηκαν λόγω παράνομης στάθμευσης
  • 11.379 κλίσεις κόπηκαν σε δίκυκλα
  • 600 για διελεύσεις δίκυκλων μέσα στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας
  • 7.740 σε δίκυκλα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμια
  • 1.616 σε δίκυκλα σε πεζόδρομους

Η δημοτική αστυνομία μαζί με την τροχαία προχώρησαν σε 106 απομακρύνσεις με γερανό. Όμως, οι έλεγχοι και η απόδοση προστίμων επεκτείνονται και στην εστίαση αφού τουλάχιστον 160 καταστήματα σε 291 ελέγχους βρέθηκαν να έχουν τη μουσική πάνω από τα 80 ντεσιμπέλ. Μέχρι στιγμής 26 καταστήματα έχουν σφραγιστεί με τα πρωτεία να κρατάει το Γκάζι. Άλλα 140 καταστήματα δέχτηκαν μηνύσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments