Διεθνή

ΗΠΑ: “Οι Ουκρανοί δεν πλήττουν στόχους εντός του ρωσικού εδάφους με τα πυραυλικά συστήματα HIMARS”

ΗΠΑ: “Οι Ουκρανοί δεν πλήττουν στόχους εντός του ρωσικού εδάφους με τα πυραυλικά συστήματα HIMARS”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΗΠΑ:"Η Ουκρανία δεν έχει χρησιμοποιήσει τα προηγμένα, αμερικανικά συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητα (HIMARS) για να πλήξει ρωσικούς στόχους εκτός του ουκρανικού εδάφους"

“Η Ουκρανία δεν έχει χρησιμοποιήσει τα προηγμένα, αμερικανικά συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητα (HIMARS) για να πλήξει ρωσικούς στόχους εκτός του ουκρανικού εδάφους“, διαβεβαίωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, αμφισβητώντας τις κατηγορίες των Ρώσων.

«Ο ρωσικός ισχυρισμός ότι χρησιμοποιούνται τα HIMARS για να πλήξουν στόχους εκτός του ουκρανικού εδάφους είναι λανθασμένος», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα «για να δώσει τη μάχη με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι δυνάμεις της και τα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά σε αυτή τη μάχη».

Οι ΗΠΑ άρχισαν να παραδίδουν αυτό το πυραυλικό σύστημα στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, αφού έλαβαν τη διαβεβαίωση από το Κίεβο ότι δεν θα το χρησιμοποιήσει για να πλήξει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους, μια ενέργεια που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο.

Μόσχα

Ταυτοποίηση 4.500 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία από το BBC

Δημοσιογράφοι του BBC σε έρευνα τους βασισμένη σε ανοιχτές πηγές, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα ονόματα περισσότερων από 4.500 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ένας στους πέντε νεκρούς, υπηρετούσε στο σώμα αλεξιπτωτιστών. Επίσης το 17% ήταν αξιωματικοί. Σύμφωνα με την άποψη των εμπειρογνωμόνων, οι απώλειες αξιωματικών σε τέτοιο ποσοστό μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα των ρωσικών τμημάτων που μάχονται στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η ρωσική υπηρεσία του BBC καταρτίζει ονομαστικό κατάλογο των απωλειών Ρώσων στρατιωτικών στην Ουκρανία σε συνεργασία με τον ιστότοπο Mediazona και ομάδα εθελοντών. Μέχρι τις 8 Ιουλίου, γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC, καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες για 4.515 στρατιώτες και αξιωματικούς. Harkiv-City-Hall-bombing

Μεταξύ των νεκρών αξιωματικών ξεχωρίζουν επίσης οι πιλότοι μάχης, που είναι μοναδικοί στην εξειδίκευση τους και η ελίτ κάθε στρατού. Η εκπαίδευση ενός πιλότου ελεύθερου μαχητικού μπορεί να διαρκέσει 15 έως 17 χρόνια και να κοστίσει 12 έως 14 εκατομμύρια δολάρια.

Σε περισσότερους από τέσσερις μήνες πολέμου η Ρωσία έχασε τουλάχιστον 49 στρατιωτικούς πιλότους (συμπεριλαμβανομένων των πλοηγών και των μηχανικών πτήσεων). Από αυτούς, το 80 τοις εκατό ήταν απώλειες πληρωμάτων πολεμικών αεροσκαφών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments