Οικονομία

Μέτρα στήριξης: Ανοιχτό “παράθυρο” για νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας με διευρυμένα κριτήρια

Μέτρα στήριξης: Ανοιχτό “παράθυρο” για νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας με διευρυμένα κριτήρια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μέτρα στήριξης: Ανοιχτό παράθυρο για νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου

Ανοιχτό παράθυρο για νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. «Κάθε μέτρο που παίρνουμε στην επόμενη διάστασή του πάντοτε έχει διευρυμένη περίμετρο», δήλωσε στον ΣΚΑΙ.

«Η χώρα μας τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη και αυτό δεν αμφισβητείται. Και όπως είπε ο πρωθυπουργός όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε την κοινωνία και με οριζόντια μέτρα, όπως στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και με πιο στοχευμένα μέτρα για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη με μια σειρά δραστηριότητες, είτε αυτό αφορά σε μεγαλύτερες παροχές στο ρεύμα είτε αφορά στα καύσιμα είτε αφορά απευθείας χρηματοδότηση, όπως έγινε πολλές φορές, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιταγή ακρίβειας και ξεπάγωμα στις συντάξεις

Για το αν θα δοθεί επιταγή ακρίβειας τόνισε ότι «κάθε μέτρο που παίρνουμε στην επόμενη διάστασή του πάντοτε έχει διευρυμένη περίμετρο. Για παράδειγμα η παροχή για τα καύσιμα ξεκίνησε με μια περίμετρο για όσους είχαν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά ανθρώπους με εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Κάθε φορά λοιπόν η οποιαδήποτε ενίσχυση γίνεται μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει η οικονομική μας πολιτική είναι ενίσχυση που κοιτάμε να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Αναφέρθηκε στο «ξεπάγωμα» των συντάξεων μετά από 11 χρόνια σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις, οι οποίες θα δοθούν από τον Ιανουάριο του 2023, θα κινούνται κοντά στο επίπεδο του 5%.

Για ποιους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης

Διαφορετικά θα ξεκινήσει το έτος για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική τόνισε ότι καταργείται από το 2023 η εισφορά αλληλεγγύης. Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους σημαίνει ότι μετά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, περίπου 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα δουν το 2023 αύξηση στις αποδοχές τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments