Focus

Ο διευθυντής του Γκούγκενχαϊμ Ρίτσαρντ Άρμστρονγκ φεύγει από το Μουσείο μετά από 14 χρόνια

Ο διευθυντής του Γκούγκενχαϊμ Ρίτσαρντ Άρμστρονγκ φεύγει από το Μουσείο μετά από 14 χρόνια

Πηγή Φωτογραφίας: SoundCloud- Wall Street Journal- Periodico Daily

Από το 2008, ο Άρμστρονγκ  επιβλέπει το ίδρυμα και το μουσείο της Νέας Υόρκης

Ο επί μακρόν διευθυντής του Ιδρύματος Solomon R. Guggenheim, το οποίο επιβλέπει το ομώνυμο μουσείο της Νέας Υόρκης και τρία άλλα διεθνή φυλάκια, αφήνει τα καθήκοντά του το 2023 μετά από 14 χρόνια παρουσίας.

Προς το παρόν, ο Ρίτσαρντ Άρμστρονγκ θα συνεχίσει να ηγείται του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ και να συνεργάζεται με το διοικητικό συμβούλιο μέχρι να βρουν κάποιον άλλο να καλύψει τη θέση. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι το Guggenheim δεν έδωσε τον λόγο για την παραίτησή  του, κάτι που ανακοινώθηκε πρώτα από τον ίδιο τον Άρμστρονγκ στο Financial Times αυτή την εβδομάδα.

Τα προβλήματα στο παρασκήνιο

«Είχα την ευκαιρία να ηγούμαι των προσπαθειών που εξασφαλίζουν γερές βάσεις και προσφέρουν ένα ισχυρό παγκόσμιο πολιτιστικό πρόγραμμα για το Guggenheim», δήλωσε ο Armstrong. «Είμαι περήφανος για ό,τι έχουμε καταφέρει, όπως: φροντίδα για το προσωπικό, υιοθέτηση αρχών γύρω από τη DEAI και τη βιωσιμότητα, τον καθορισμό του brand name μας για το μέλλον και την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Από το 2008, ο Άρμστρονγκ  επιβλέπει το ίδρυμα και το μουσείο της Νέας Υόρκης καθώς και τους δορυφόρους του στη Βενετία και το Μπιλμπάο, καθώς και σχέδια για ένα προσεχές στο Άμπου Ντάμπι. Διαδέχτηκε τον πρώην διευθυντή του μουσείου Τόμας Κρενς, οδηγώντας σε μια ώθηση για την επέκταση του μουσείου διεθνώς και διασφαλίζοντας περαιτέρω την οικονομική βάση του μουσείου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Άρμστρονγκ, η δωρεά του μουσείου έχει υπερδιπλασιαστεί.

Richard Armstrong, Director of The Solomon R. Guggenheim Museum in New York,

Η θητεία του δεν ήταν χωρίς προβλήματα. Το έργο για την κατασκευή του Guggenheim Abu Dhabi έχει καθυστερήσει πολύ και έχει αντιμετωπίσει συχνά καταγγελίες για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων, και το προσωπικό του Μουσείου Guggenheim στη Νέα Υόρκη.

Πριν αναλάβει το Guggenheim, ο Armstrong υπηρέτησε ως διευθυντής του Μουσείου Τέχνης Carnegie στο Πίτσμπουργκ και του Whitney Museum στη Νέα Υόρκη.Το 2020, η ηγεσία στο Guggenheim’s κατηγορήθηκε ότι δημιούργησε ένα άδικο και μεροληπτικό περιβάλλον εργασίας. Το 2020, ο Άρμστρονγκ φέρεται να έλαβε σημαντική αύξηση μισθού παρά τη δέσμευση του μουσείου να μειώσει τους μισθούς των στελεχών και έναν γύρο απολύσεων που συρρίκνωση του προσωπικού του κατά 11%.

Σε μια δήλωση που ανακοινώνει την αποχώρηση του Άρμστρονγκ, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ, Γουέντι Φίσερ, χαρακτήρισε την αφοσίωση του Άρμστρονγκ στην καλλιτεχνική ακεραιότητα της συλλογής της Νέας Υόρκης «ακλόνητη». Φέτος, ο Άρμστρονγκ ηγήθηκε των προσπαθειών για την εξασφάλιση ενός δώρου 100 έργων σύγχρονης τέχνης από τον Έλληνα χρηματοδότη Δημήτρη Δασκαλόπουλο που ανήκει από κοινού με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments