Διεθνή

ΗΠΑ: O Mπάιντεν εξετάζει να κηρύξει «έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας» για τις αμβλώσεις

ΗΠΑ: O Mπάιντεν εξετάζει να κηρύξει «έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας» για τις αμβλώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Ο Μπάιντεν, δέχθηκε πιέσεις εκ των έσω, το κόμμα των Δημοκρατικών, να αναλάβει δράση μετά την απόφαση ορόσημο τον περασμένο μήνα, η οποία ανέτρεψε περίπου 50 χρόνια προστασίας για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή ότι ζήτησε από την κυβέρνησή του να εξετάσει εάν έχει την εξουσία να κηρύξει έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας που σχετίζεται με τις αμβλώσεις, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση Roe εναντίον Wade που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Τα σχόλια έρχονται αφότου ο Μπάιντεν την Παρασκευή υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες τερματισμού της εγκυμοσύνης.

Ο Μπάιντεν ήταν καθ’ οδόν για μια βόλτα με ποδήλατο κοντά στην κατοικία του στο Ντέλαγουερ όταν σταμάτησε για να μιλήσει σε δημοσιογράφους, οι οποίοι ρώτησαν αν σκέφτεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σχετικά με την πρόσβαση στις αμβλώσεις.

Ο πρόεδρος απάντησε ότι ζήτησε από το προσωπικό του να δει “αν έχει την εξουσία” και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις. Ο Μπάιντεν, δέχθηκε πιέσεις εκ των έσω, το κόμμα των Δημοκρατικών, να αναλάβει δράση μετά την απόφαση ορόσημο τον περασμένο μήνα, η οποία ανέτρεψε περίπου 50 χρόνια προστασίας για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών.

Κατά τη στάση του για να μιλήσει με δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν είπε ότι στόχος του ήταν να κωδικοποιήσει τα δικαιώματα των αμβλώσεων μέσω νομοθεσίας και παρέδωσε ένα μήνυμα στους διαδηλωτές για τα δικαιώματα των αμβλώσεων που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο.

«Συνεχίστε να διαμαρτύρεστε. Συνεχίστε να λέτε την άποψή σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό», είπε. «Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments