Διεθνή

Πληθαίνουν οι υποψήφιοι διάδοχοι του Μπόρις

Πληθαίνουν οι υποψήφιοι διάδοχοι του Μπόρις

Πηγή Φωτογραφίας: The Telegraph

Μετά τον υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς, που  δήλωσε επίσημα ότι θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία για την ηγεσία των Συντηρητικών, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε ότι θα τεθεί και αυτός υποψήφιος να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία

Μετά τον υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς, που  δήλωσε επίσημα ότι θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία για την ηγεσία των Συντηρητικών, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε ότι θα τεθεί και αυτός υποψήφιος να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία.

Γεννημένος στο Ιράκ σε κουρδική οικογένεια, ο Ναντίμ Ζαχάουι ήρθε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία εννέα ετών, μαζί με τους γονείς του, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν από το δικτατορικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Ο Ζαχάουι είναι πτυχιούχος  Χημικός Μηχανικός, με σπουδές στο University College του Λονδίνου, και από νωρίς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολιτικά πράγματα και τις πολιτικές εξελίξεις. 

Επαγγελματικά, ο σημερινός υπουργός και υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής υπήρξε συνιδρυτής της διεθνούς εταιρείας έρευνας αγοράς YouGov, της οποίας ήταν διευθύνων σύμβουλος μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010. Ακολούθησε η καριέρα στην Gulf Keystone Petroleum μέχρι τις αρχές του 2018.

Το ερώτημα, το οποίο εύλογα γεννάται, είναι πώς θα μπορέσουν οι Τόρηδες να επιλέξουν και να αναδείξουν δημοκρατικά τον νέο πολιτικό ηγέτη τους. Για το «κόμμα των τριών αιώνων», τη διαδικασία δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο αρχικά είναι δυνατόν να φαίνεται. 

Συγκεκριμένα, οι Συντηρητικοί βουλευτές θα πραγματοποιήσουν μια σειρά ψηφοφοριών για να μειώσουν τον αριθμό σε δύο τελικούς υποψηφίους. Αυτοί οι δύο τελικοί υποψήφιοι θα τεθούν, σε ένα δεύτερο χρόνο, σε ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου από ευρύτερα μέλη των Τόρηδων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments