Πολιτισμός

Η σκηνή NFT της Αφρικής ανθίζει – Η διεθνής προσοχή θα μπορούσε να την αναβαθμίσει

Η σκηνή NFT της Αφρικής ανθίζει – Η διεθνής προσοχή θα μπορούσε να την αναβαθμίσει

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter - @chuma- Coinbase NFT- Celebrity Land

Με καλλιτέχνες από τη Νιγηρία, το Μαρόκο, τη Νότια Αφρική, τη Σενεγάλη και αλλού, η έκθεση  έχει περιγραφεί ως ένα σημαντικό ορόσημο στην σκηνή NFT

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Art X Lagos, η μεγαλύτερη έκθεση τέχνης της Δυτικής Αφρικής, συνεργάστηκε με την κορυφαία πλατφόρμα NFT SuperRare για να φιλοξενήσει την Reloading…, μια από τις πρώτες εκθέσεις NFT για Αφρικανούς καλλιτέχνες. Με καλλιτέχνες από τη Νιγηρία, το Μαρόκο, τη Νότια Αφρική, τη Σενεγάλη και αλλού, η έκθεση  έχει περιγραφεί από εκείνους στη σκηνή της Δυτικής Αφρικής ως ένα σημαντικό ορόσημο που τραβάει την διεθνή προσοχή στο τι κάνουν οι Αφρικανοί ψηφιακοί καλλιτέχνες.

Η έκθεση «φέρνει τόση ελευθερία και ανεξαρτησία στους καλλιτέχνες που πραγματικά ανοίγει τους ορίζοντές τους», είπε ο Tokini Peterside, ιδρυτής του Art X Lagos, στο Reuters.

Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Λάγκος πραγματοποίησε ένα εισαγωγικό ψηφιακό εργαστήριο για τα NFTs, με συντονιστή τον Tomiwa Lasebikan, συνιδρυτή της Buycoins Africa. Ένα μήνα αργότερα, το Αφρικανικό Δίκτυο Ψηφιακής Τέχνης ξεκίνησε την αγορά NFT Nandi, όπως είπε ο συνιδρυτής Chinedu Enekwe στο Decrypt, «χτίστε ένα οικοσύστημα» που μπορεί «να βοηθήσει τα brands και τους δημιουργούς να αποζημιωθούν».

Μεταξύ Ιουλίου 2020 και Ιουνίου 2021, η Αφρική είδε πληρωμές σε κρυπτονομίσματα 105,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση περίπου 1.200 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έκθεση Μαρτίου από την πλατφόρμα δεδομένων blockchain Chainalysis.

Εν τω μεταξύ, η Νιγηρία, η Κένυα και η Νότια Αφρική κατατάχθηκαν όλες στις δέκα πρώτες χώρες για χρήση κρυπτογράφησης

Το οικοσύστημα ψηφιακής τέχνης στην Αφρική μπορεί να γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη με μεγαλύτερη  διεθνή προσπάθεια για να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Αν και μπορεί να μην υπάρχουν άμεσες λύσεις σε δύσκολες οικιακές οικονομίες ή δυσμενείς νόμους για την κρυπτογράφηση, μπορούμε να παρέχουμε εκπαίδευση για να διευρύνουμε την κατανόηση του χώρου, να αναπτύξουμε υποδομές για να καλλιεργήσουμε και να διαφοροποιήσουμε τους συλλέκτες και να παρέχουμε εκπαίδευση καλλιτεχνών στο πώς να τοποθετούν το έργο τους για μια διαρκώς εξελισσόμενη αγορά, βελτιώνοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους όραμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments