Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Γιάννης Οικονόμου: «Άμεσα θα υπάρξει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου

«Άμεσα θα υπάρξει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου για το power pass ενώ υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του Fuel Pass 2.

Τι ανέφερε για το νέο νομοσχέδιο στην Παιδεία

“Ολοκληρώνεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  και ακολουθεί, τις επόμενες μέρες,  η συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου  «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα». Προωθείται έτσι μια μείζονος σημασίας μεταρρύθμιση. Με το νομοσχέδιο εξασφαλίζονται: Η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο προς τα ίδια τα αυτοδιοίκητα Πανεπιστήμια. Η διεπιστημονικότητα. Η κινητικότητα φοιτητών και ερευνητών. Η ανάπτυξη συνεργασιών. Η εξωστρέφεια και η παραγωγή γνώσης, έρευνας και καινοτομίας, διαδικασίες που διαχέονται προς όφελος της κοινωνίας. Η παροχή νέων δυνατοτήτων στα Πανεπιστήμια, στους φοιτητές, στους πανεπιστημιακούς και στους πολίτες. Η προσαρμογή στις διεθνείς εξελίξεις. Η επίλυση χρόνιων ζητημάτων  και η κωδικοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας” σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

“Όπως πολλές φορές έχουμε πει οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε έχουν στόχο όχι μόνο την οικονομική, αλλά και την κοινωνική πρόοδο. Μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση στην κατεύθυνση αυτή είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για το Εθνικό Μητρώο Μίτος

“Κλείνοντας το κεφάλαιο αυτό των μεταρρυθμίσεων, είναι εκείνη που αφορά στο Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, «Μίτος». Πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση. Το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, «Μίτος», είναι μια νέα ψηφιακή υπηρεσία που τίθεται στη διάθεση των πολιτών, σε πρώτη φάση πιλοτικά με στόχο την πλήρη εφαρμογή της μέχρι το τέλος του χρόνου. Αποτελεί ένα εμβληματικό έργο, που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο” υπογράμμισε.

Για τις πυρκαγιές

“Στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας, που έχει αναχθεί σε εθνική προτεραιότητα, αλλά και της προστασίας του μοναδικού δασικού μας πλούτου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προωθεί εδώ και καιρό εκτεταμένες δράσεις μέσα από το πρόγραμμα Προληπτικών Καθαρισμών Antinero” υπογράμμισε.

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments