Διεθνή

Time Out: Η καλύτερη πόλη για το 2022 – Δείτε τις 10 πρώτες

Time Out: Η καλύτερη πόλη για το 2022 – Δείτε τις 10 πρώτες
Ενώ η περσινή λίστα επαίνεσε μέρη που συσπειρώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φέτος το Time Out τόνισε όλα όσα χάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια, εξετάζοντας προσεκτικά τα εστιατόρια, τα μπαρ, τη νυχτερινή ζωή και τα μουσεία κάθε πόλης
Κάθε χρόνο, η εταιρεία πολυμέσων ζητά από περίπου 20.000 κατοίκους πόλεων σε όλο τον κόσμο, μαζί με το δίκτυο των παγκόσμιων συντακτών της, να εντοπίσουν τι κάνει την πόλη τους σπουδαία μέσω μιας έρευνας γνωστής ως Time Out Index, το οποίο χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να καταρτίσει την παγκόσμια κατάταξη πόλεων.
Φέτος την πρωτιά κατακτά το Εδιμβούργο, κι όπως αναφέρεται δεν περιλαμβάνει η θέα κάθε πόλης ένα σβησμένο ηφαίστειο, ένα επιβλητικό κάστρο και μια σειρά από κτίρια αιώνων, αλλά ο ορίζοντας του Εδιμβούργου που προκαλεί δέος είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους η πρωτεύουσα της Σκωτίας είναι η καλύτερη πόλη του Time Out για 2022.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο η ομορφιά του Εδιμβούργου που το έφερε στην κορυφαία θέση για το 2022, η πόλη είναι επίσης γνωστή για τα πολυσύχναστα φεστιβάλ τεχνών και την αυξανόμενη γαστριμαργική σκηνή, και οι ερωτηθέντες ντόπιοι επαίνεσαν τη βατότητα της πόλης, καθώς και τη φιλόξενη, χωρίς αποκλεισμούς αίσθησή της.

Ανθεκτικότητα και πάρτι

Δεύτερη είναι το Σικάγο στη μεσοδυτική Αμερική, το οποίο επαινείται τόσο για τη σκηνή του νυχτερινού κλαμπ τα ξημερώματα όσο και για την ανθεκτικότητά του στην εποχή της πανδημίας. Τρίτο στη λίστα είναι το Μεντεγίν της Κολομβίας, που φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή, τα boutique ξενοδοχεία και το νόστιμο φαγητό του.
Και είναι μια δυνατή εμφάνιση για τη Σκωτία, καθώς η Γλασκώβη είναι το Νο. 4 στη λίστα, με το Time Out να υπερασπίζεται τις ποικίλες επιλογές για φαγητό και τη φιλική ατμόσφαιρα της πόλης.
Οι πρωτοβουλίες αειφορίας, η ασφάλεια και οι δημόσιες συγκοινωνίες συμβάλλουν επίσης στην κατάταξη. Στο πράσινο μέτωπο, το Time Out ελέγχει την πρόσφατη πρωτοβουλία του Glaswegian Club SWG3 να παράγει ενέργεια μέσω της θερμότητας του σώματος των χορευτών, ενώ το Άμστερνταμ, στο Νο. 5 της λίστας, αναγνωρίζεται ως η πιο φιλική προς το ποδήλατο πόλη στον κόσμο.

Οι 10 καλύτερες πόλεις του Time Out

1. Εδιμβούργο, Σκωτία
2. Σικάγο, ΗΠΑ
3. Μεντεγίν, Κολομβία
4. Γλασκώβη, Σκωτία
5. Άμστερνταμ, Ολλανδία
6. Πράγα, Δημοκρατία της Τσεχίας
7. Μαρακές, Μαρόκο
8. Βερολίνο, Γερμανία
9. Μόντρεαλ, Καναδάς
10. Κοπεγχάγη, Δανία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments