Οικονομία

Κοντά στην απόλυτη ισοτιμία ευρώ και δολάριο μετά από 20 χρόνια

Κοντά στην απόλυτη ισοτιμία ευρώ και δολάριο μετά από 20 χρόνια
Κατακόρυφη πτώση έχει σημειώσει το ευρώ τα τελευταία 24ωρα

Κατακόρυφη πτώση έχει σημειώσει το ευρώ τα τελευταία 24ωρα έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα τα δύο νομίσματα να αγγίζουν την απόλυτη ισοτιμία για πρώτη φορά από το 2002. Το ευρώ λίγο πριν τις 13:00 ώρα Ελλάδος είχε απώλειες 0,35%, ευρισκόμενο στο 1,0005 δολάριο. Μάλιστα την τελευταία φορά που ήταν τόσο χαμηλά ήταν το 2002.

Το ευρώ είναι ιδιαίτερα ευάλωτο λόγω του αντίκτυπου από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και του πολέμου στην Ουκρανία στην οικονομία της Ευρωζώνης καθώς και της μεγάλης διαφοράς των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με τα επιτόκια της Fed και άλλων κεντρικών τραπεζών.

Την περασμένη εβδομάδα, το ευρώ κατέγραψε το μεγαλύτερο επίπεδο συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος, με συνολικά 2,2 δισ. δολάρια σε πονταρίσματα σορταρίσματος, από τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με αναλυτές της Scotiabank.

Το ισχυρό δολάριο συνεπάγεται καλά νέα για τους Αμερικανούς που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, αλλά άσχημα νέα για όλους τους άλλους, και ειδικά για τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, τα νομίσματα των οποίων είναι συνδεδεμένα με το δολάριο, καθώς η ανατίμηση των νομισμάτων τους τις καθιστά λιγότερο ανταγωνιστικές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments