Ελλάδα

ΑΠΘ: Πτυχίο και στα αγγλικά για φοιτητές και αποφοίτους

ΑΠΘ: Πτυχίο και στα αγγλικά για φοιτητές και αποφοίτους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΑΠΘ: Πτυχίο στην αγγλική γλώσσα θα μπορούν να παρουσιάζουν πλέον οι απόφοιτοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Πτυχίο στην αγγλική γλώσσα θα μπορούν να παρουσιάζουν πλέον οι απόφοιτοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ ανακοίνωσαν ότι από την τρέχουσα περίοδο ορκωμοσιών τα πιστοποιητικά και οι τίτλοι σπουδών του ΑΠΘ, θα εκδίδονται ταυτόχρονα σε δύο γλώσσες, την ελληνική και την αγγλική.

«Με τα δίγλωσσα πιστοποιητικά και τους τίτλους σπουδών, οι φοιτητές και απόφοιτοί μας απαλλάσσονται από το κόστος μετάφρασης και διευκολύνονται στις μετακινήσεις, σπουδές και ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Το ΑΠΘ και οι απόφοιτοί του, ανταποκρίνονται στις ανάγκες και απαιτήσεις των ξενόγλωσσων Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων του, καθώς και στις ανάγκες της συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς θεσμούς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΑΠΘ:

Συγκεκριμένα, από σήμερα εκδίδονται και παρέχονται δίγλωσσα(ελληνικά και αγγλικά) πιστοποιητικά για τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο κύκλο σπουδών, καθώς και για μεταδιδακτορική έρευνα. Στα πιστοποιητικά περιλαμβάνονται αυτά των σπουδών, της περάτωσης σπουδών, των σπουδών αποφοίτου, αναλυτικής βαθμολογίας ανά εξάμηνο φοιτητή, ανακηρυχθέντα και πτυχιούχου, αναλυτικής βαθμολογίας ανά τύπο φοιτητή, ανακηρυχθέντα και πτυχιούχου, αντίγραφο Πτυχίου, αντίγραφο Διπλώματος Integrated Master, πιστοποιητικό Ισοδυναμίας, πιστοποιητικό Σπουδών Διπλωματούχου κ.λπ.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η αστυνομία

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών εκτιμά η Ελληνική Αστυνομία ότι ήταν το κίνητρο του αιματηρού επεισοδίου με πυροβολισμούς κι έναν τραυματία που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Χημείου.

Ο τραυματίας, ο οποίος σύμφωνα πληροφορίες, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, είναι Γεωργιανής καταγωγής, 23 ετών και αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, δύο άτομα τον μετέφεραν και τον άφησαν στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

«Βρισκόμουν στον αύλειο χώρο του ΑΠΘ, στην πλατεία Χημείου όταν με πυροβόλησαν στα πόδια αλλοδαποί και στη συνέχεια δύο άτομα με μετέφεραν στο νοσοκομείο», ήταν τα πρώτα λόγια του τραυματία σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται φρουρούμενος, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8 οκτώ προσαγωγές υπόπτων ατόμων, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει εντοπίσει 5 καλύβες και 1 βολίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments