Ελλάδα

ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη Φλώρου στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin

ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη Φλώρου στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΓΕΕΘΑ: Με μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, στις οποίες φιλοξενείται η γραμμή παραγωγής του Μαχητικού Αεροσκάφους 5ης γενιάς F-35, συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, στις ΗΠΑ

Με μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, στις οποίες φιλοξενείται η γραμμή παραγωγής του Μαχητικού Αεροσκάφους 5ης γενιάς F-35, συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, στις ΗΠΑ. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη αυθημερόν στο Ντάλας του Τέξας προκειμένου να ενημερωθεί για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που φιλοξενούν το σύνολο της γραμμής συναρμολόγησης, βαφής, αρχικών και τελικών ελέγχων και πτητικών δοκιμών και για τους τρεις τύπους των μαχητικών F-35 (A, B και C).

Ο κ. Φλώρος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από το προσωπικό της εταιρείας και να επισκεφτεί τη γραμμή πτητικών δοκιμών του εργοστασίου, όπου φιλοξενούνται τα F-35 που ετοιμάζονται να παραδοθούν στους χρήστες τους. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, του έγινε σύντομη ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος εκσυγχρονισμού των μαχητικών F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην έκδοση Viper, όπως και για τον εκσυγχρονισμό των Αεροσκαφών Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3B του Πολεμικού μας Ναυτικού. Επιπλέον, το προσωπικό της εταιρίας τον ενημέρωσε τόσο για τις διεθνείς πωλήσεις των μαχητικών F-35 όσο και για την διαλειτουργικότητα της χρήσης τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολούθως, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επέστρεψε στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συνεχίσει με το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Συναντήσεις του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με επιτελείς του Πενταγώνου στις ΗΠΑ

Σειρά επαφών με επιτελείς του Πενταγώνου, αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και εκπροσώπους Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το πρόγραμμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποίησε συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, τον στρατηγό James McConville. Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα άμυνας και ασφάλειας σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για την εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ τόσο σε επίπεδο Στρατού Ξηράς όσο και ευρύτερα στο πλαίσιο της επικαροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Νωρίτερα, είχε συναντηθεί με την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, με την οποία συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ. Ακολούθως, επισκέφθηκε την Στρατιωτική Αποστολή της Πρεσβείας και συναντήθηκε με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτή, το οποίο και συνεχάρη για τις προσπάθειες και την αποτελεσματικότητά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments