Οικονομία Άποψη

Συρεγγέλα: Γυναίκες και άντρες αξίζουν ίσα δικαιώματα, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες

Συρεγγέλα: Γυναίκες και άντρες αξίζουν ίσα δικαιώματα, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες
Όπως τόνισε η κα Συρεγγέλα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια κάθε προσώπου.

Γυναίκες και άντρες αξίζουν ίσα δικαιώματα, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες. Εμείς, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εργαζόμαστε καθημερινά για να γκρεμίσουμε τα εμπόδια και τα κοινωνικά στερεότυπα που γεννούν ανισότητες και αποκλεισμούς, είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ισότητα των φύλων». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στο Συνέδριο με θέμα «Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία», που διοργάνωσε το Υπουργείο σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Όπως τόνισε η κα Συρεγγέλα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια κάθε προσώπου.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα στην ισότητα των φύλων. Για πρώτη φορά ανήκει στις 12 χώρες παγκοσμίως που κατοχύρωσαν πλήρη νομικά δικαιώματα σε άνδρες και γυναίκες. «Ωστόσο έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε μέχρι οι γυναίκες να είναι όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά ισότιμες με τους άντρες», υπογράμμισε η κα Συρεγγέλα.

Η υφυπουργός πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε συνθήκες σταθερότητας και ανάπτυξης για όλες και όλους και να εξαλείψουμε βαθιά ριζωμένες πρακτικές και διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες λόγω του φύλου τους. Προωθούμε δράσεις που ενισχύουν την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στην εργασία, στις θέσεις λήψης αποφάσεων, στην έρευνα και στην καινοτομία. Με τις πρωτοβουλίες μας, στηρίζουμε τις γυναίκες ώστε να ισορροπήσουν ανάμεσα σε επαγγελματική και ιδιωτική ζωή και να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που συναντούν στην προσπάθειά τους να κυνηγήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και να αναρριχηθούν σε θέσεις που τους αξίζουν».

Με έργα και δράσεις, όπως οι «Νταντάδες της γειτονιάς», η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών εντός των επιχειρήσεων και το Σήμα Ισότητας στις επιχειρήσεις, το υπουργείο Εργασίας στηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες ώστε να παραμείνουν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας μετά τη γέννηση των τέκνων τους, να μειώσουν το βάρος της φροντίδας των παιδιών και να αποκτήσουν οικονομική και επαγγελματική ανεξαρτησία. Παράλληλα με τον νέο εργασιακό νόμο, τις νέες γονικές άδειες και τις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, προωθείται η εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ενώ το «Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες» στοχεύει στην προώθηση της ουσιαστικής συμμετοχής των γυναικών στους τομείς της έρευνας, τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών. «Είμαστε εδώ για όλες τις γυναίκες και όλους τους άνδρες σε κάθε τους βήμα και το κάνουμε πράξη προωθώντας την ισότητα παντού», κατέληξε η κα Συρεγγέλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments