Τεχνολογία

Το ηλεκτρονικό τατουάζ προσφέρει ακριβή παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης

Το ηλεκτρονικό τατουάζ προσφέρει ακριβή παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης

Πηγή Φωτογραφίας: scitechdaily.com

Η συνεχής παρακολούθηση του e-tattoo επιτρέπει μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης σε κάθε είδους καταστάσεις

Η αρτηριακή πίεση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες της υγείας της καρδιάς, αλλά είναι δύσκολο να μετρηθεί συχνά και αξιόπιστα εκτός κλινικού περιβάλλοντος. Για δεκαετίες, οι συσκευές με βάση τις περιχειρίδες που συστέλλονται γύρω από το χέρι για να δίνουν μια ένδειξη ήταν το χρυσό πρότυπο. Αυτή τη φορά όμως ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας A&M ανέπτυξαν ένα ηλεκτρονικό τατουάζ που μπορεί να φορεθεί άνετα στον καρπό για ώρες και να προσφέρει συνεχείς μετρήσεις αρτηριακής πίεσης σε επίπεδο ακρίβειας που υπερβαίνει σχεδόν όλες τις διαθέσιμες επιλογές στην αγορά μέχρι στιγμής.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιακές παθήσεις εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με έναν παραδοσιακό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, επειδή μετράει μόνο μια στιγμή στο χρόνο, ένα μόνο σημείο δεδομένων.

«Η λήψη σπάνιων μετρήσεων της αρτηριακής πίεσης έχει πολλούς περιορισμούς και δεν παρέχει πληροφορίες για το πώς ακριβώς λειτουργεί το σώμα μας», δήλωσε η Roozbeh Jafari, καθηγήτρια βιοϊατρικής μηχανικής, επιστήμης υπολογιστών και ηλεκτρικής μηχανικής στο Texas A&M.

Η συνεχής παρακολούθηση του e-tattoo επιτρέπει μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης σε κάθε είδους καταστάσεις: σε περιόδους υψηλού στρες, κατά τον ύπνο, την άσκηση κ.λπ. Μπορεί να προσφέρει χιλιάδες μετρήσεις περισσότερες από οποιαδήποτε συσκευή μέχρι στιγμής.

Η παρακολούθηση της υγείας από κινητά έχει κάνει μεγάλα άλματα τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω τεχνολογίας όπως τα έξυπνα ρολόγια. Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν μεταλλικούς αισθητήρες που λαμβάνουν μετρήσεις με βάση τις πηγές φωτός LED που διαπερνούν το δέρμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments