Τεχνολογία

Το τηλεσκόπιο James Webb της NASA συνεχίζει την αιώνια αναζήτησή να εξηγήσουμε τον κόσμο

Το τηλεσκόπιο James Webb της NASA συνεχίζει την αιώνια αναζήτησή να εξηγήσουμε τον κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News- PCMag Greece- popularmechanics.com

Νέες εικόνες από τον Δία έδωσε στη δημοσιότητα η NASA αποδεικνύοντας πόσο "μακριά" μπορεί να πάει το τηλεσκόπιο James Webb

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb συνεχίζει να μας εκπλήσσει! Μετά τις πρώτες εικόνες από το βαθύ και μακρινό σύμπαν, η NASA δημοσίευσε εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δία, υπογραμμίζοντας την ικανότητα του τηλεσκοπίου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων να μελετά μακρινούς στόχους.

Αυτές οι εικόνες από τον Δία αποδεικνύουν πόσο “μακριά” μπορεί να πάει το τηλεσκόπιο James Webb, μελετώντας από τους πιο μικρούς και μακρινούς γαλαξίες μέχρι πλανήτες στην κοσμική “αυλή” μας που διακρίνονται με γυμνό μάτι, είπε ο Μπράιαν Χόλερ, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Διαστημικού Τηλεσκοπίου στη Βαλτιμόρη.

Αυτές οι φωτογραφίες είναι αρκετά λεπτομερείς, απαθανατίζοντας τις ζώνες σύννεφων του γιγάντιου πλανήτη, τη διάσημη μεγάλη ερυθρά κηλίδα του και ακόμη και μερικούς από τους δακτυλίους του. Πολλοί φυσικοί δορυφόροι είναι επίσης ορατοί στις εικόνες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, ενός παγωμένου κόσμου που φιλοξενεί έναν τεράστιο ωκεανό κάτω από το παγωμένο του κέλυφος.

Η ομάδα παρατήρησε επίσης αρκετούς αστεροειδείς, δοκιμάζοντας την ικανότητα του τηλεσκοπίου να μελετά γρήγορα κινούμενους στόχους. Ο James Webb πέρασε αυτές τις δοκιμές με μεγάλη επιτυχία, είπαν τα μέλη της ομάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments