Οδηγός

Τουρισμός για Όλους: Αρχίζουν οι αιτήσεις στην πλατφόρμα tourism4all

Τουρισμός για Όλους: Αρχίζουν οι αιτήσεις στην πλατφόρμα tourism4all

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανοίγει αύριο Σάββατο, 16 Ιουλίου, η πλατφόρμα του tourism4all

Ανοίγει αύριο Σάββατο, 16 Ιουλίου, η πλατφόρμα του tourism4all για αιτήσεις χορήγησης των vouchers στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους, υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, κατά την περιγραφόμενη στο άρθρο 5 διαδικασία, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ.

Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών. Η ως άνω οικονομική διευκόλυνση πιστώνεται από τον Φορέα Υλοποίησης, στον δικαιούχο, σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτό από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Ποιοι αποκλείονται από το Πρόγραμμα

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του α’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022»:

α) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 και 2022-2023 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», δυνητικοί δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδημα-τικά κριτήρια. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση και μέσω ΚΕΠ ενώ η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments