Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή πληρωμή: Την εφάπαξ εξόφληση επιλέγουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή πληρωμή: Την εφάπαξ εξόφληση επιλέγουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Επιστρεπτέα προκαταβολή πληρωμή: Την εφάπαξ εξόφληση της οφειλής της Eπιστρεπτέας Προκαταβολής επιλέγουν πολλοί επαγγελματίες και επιχειρήσεις. 

Την εφάπαξ εξόφληση της οφειλής της Eπιστρεπτέας Προκαταβολής επιλέγουν πολλοί επαγγελματίες και επιχειρήσεις.  Παρά το γεγονός ότι η προθεσμία για την εφάπαξ εξόφληση ή την καταβολή της πρώτης από τις 96 άτοκες δόσεις λήγει στις 29 Ιουλίου 2022, τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι μέσα σε μια εβδομάδα έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία περίπου 100 εκατ. ευρώ από την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας.

Σε καθημερινή βάση έχει παρατηρηθεί ότι περίπου 10.000 επιτηδευματίες και επιχειρήσεις πληρώνουν ολόκληρο το ποσό του κρατικού δανείου που έλαβαν την περίοδο της πανδημίας. Πολλοί από αυτούς έχουν μικρά ποσά οφειλής και επιλέγουν να τα εξοφλήσουν τώρα για να ξεμπερδεύουν μια ώρα νωρίτερα και να κερδίσουν την έκπτωση 15%. Μάλιστα, όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες, εάν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι πληρωμές μέχρι το τέλος του μήνα δεν αποκλείεται ένας στους επτά υπόχρεους να έχει βγάλει από πάνω του τη συγκεκριμένη οφειλή.

Πώς θα ειδοποιηθείτε για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού

Οι ειδοποιήσεις για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού αναρτώνται σταδιακά κατά τη βεβαίωση  στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ “myAADE“, στην επιλογή ‘ Μητρώο & Επικοινωνία / e-Κοινοποιήσεις” , ενώ θα αποσταλεί και σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δηλωθείσα από τον υπόχρεο ηλεκτρονική διεύθυνση.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δουν τις οφειλές τους από το επιστρεπτέο μέρος της ενίσχυσης στην ψηφιακή πύλη “myAADE”, στην επιλογή “Ο Λογαριασμός μου”. Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ θα αναρτηθεί ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του επιστρεφόμενου ποσού ανά Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των οφειλών είναι δυνατή και μέσω του συστήματος IRIS Online Payments, στο myAADE (myaade.gov.gr), με άμεση πίστωση των οφειλών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments