Διεθνή

Ουγγαρία: Διαμαρτυρίες κατά Όρμπαν

Ουγγαρία: Διαμαρτυρίες κατά Όρμπαν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ούγγρος ηγέτης αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο από την ανάληψη της εξουσίας το 2010, με τον υψηλό πληθωρισμό, αλλά και μία πτώση των επιχορηγήσεων από την ΕΕ, η οποία κατηγορεί τη Βουδαπέστη για "αντιδημοκρατικές " επιλογές

Ο κοινωνικός συντηρητισμός του Όρμπαν, η τάση προς τον ευρωσκεπτικισμό κι η υπεράσπιση της άποψης περί ενός «λαμπρού κράτους» αποτελούν, αναμφίβολα, παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην άνοδο στην εξουσία του ακραία συντηρητικού FidesZ, επικεφαλής του οποίου είναι ο Βίκτωρ Όρμπαν.

Ωστόσο, Ούγγροι πραγματοποίησαν πορεία εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των φόρων στις μικρές επιχειρήσεις.

Ο Ούγγρος ηγέτης αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο από την ανάληψη της εξουσίας το 2010, με τον πληθωρισμό στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δύο δεκαετίες, το εθνικό νόμισμα, το φιορίνι ,στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του ευρώ και μια πτώση των επιχορηγήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατηγορεί τη Βουδαπέστη για επιλογές που θεωρούνται αντιδημοκρατικές.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, αύξησε τον φορολογικό συντελεστή για εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις.

Την Τετάρτη, οι αρχές αναθεώρησαν επίσης το ανώτατο όριο στην τιμή των δημόσιων υπηρεσιών για τα νοικοκυριά, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των τιμών του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Βίκτορ Όρμπαν έθεσε ανώτατα όρια στις τιμές των καυσίμων και ορισμένων βασικών τροφίμων, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον πληθωρισμό να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, στο 11,7% από έτος σε έτος τον Ιούνιο, γεγονός που ανάγκασε την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να αντιδράσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments