Nέα της αγοράς

Όλα τα νοτιοαφρικανικά διυλιστήρια πετρελαίου είναι κλειστά

Όλα τα νοτιοαφρικανικά διυλιστήρια πετρελαίου είναι κλειστά

Πηγή Φωτογραφίας: Worldkings- The Indicator

Η Sasol Oil δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις δεσμεύσεις της σχετικά με την προμήθεια όλων των προϊόντων πετρελαίου από τον Ιούλιο του 2022

Ο μεγαλύτερος παραγωγός καυσίμων της Νότιας Αφρικής, κήρυξε ανωτέρα βία στην προμήθεια πετρελαιοειδών λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις αργού στο διυλιστήριο Natref που κατέχει μαζί με την TotalEnergies, αφήνοντας μόνο ένα κλάσμα της παραγωγικής ικανότητας καυσίμων της χώρας να εξακολουθεί να λειτουργεί, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Natref, ένα εργοστάσιο 108.000 βαρελιών ημερησίως, αναγκάστηκε να κλείσει μετά τις καθυστερημένες αποστολές πετρελαίου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

“Η Sasol Oil δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις δεσμεύσεις της σχετικά με την προμήθεια όλων των προϊόντων πετρελαίου από τον Ιούλιο του 2022”, ανέφερε η εταιρεία.

Η διακοπή λειτουργίας σημαίνει ότι ολόκληρος ο στόλος των διυλιστηρίων πετρελαίου της Νότιας Αφρικής είναι εκτός λειτουργίας μετά από μια σειρά άλλων εγκαταστάσεων που ανέστειλαν την παραγωγή τα τελευταία δύο χρόνια. Ως αποτέλεσμα, οι μηνιαίες εισαγωγές πετρελαιοειδών της χώρας πρόκειται να τριπλασιαστούν έως το επόμενο έτος από τα προ της πανδημίας επίπεδα, ανέφερε ο σύμβουλος ενέργειας Citac σε έκθεση του Μαΐου.

Μόνο οι επιχειρήσεις συνθετικών καυσίμων της Sasol, οι οποίες χρησιμοποιούν άνθρακα ως πρώτη ύλη, παραμένουν πλήρως λειτουργικές, αποτελώντας περίπου το ένα πέμπτο της εθνικής δυναμικότητας.

Μια πυρκαγιά στο διυλιστήριο πετρελαίου Engen, το οποίο θα μετατραπεί σε τερματικό σταθμό, και μια έκρηξη στο διυλιστήριο της Glencore Plc στο Κέιπ Τάουν, περιόρισαν γρήγορα τη δυναμικότητα.

Το Sapref, το μεγαλύτερο εργοστάσιο της χώρας, το οποίο ανήκει στις Shell Plc και BP Plc, διέκοψε τη λειτουργία του ενόψει πώλησης και στη συνέχεια υπέστη ζημιές από πλημμύρες. Η κρατική μονάδα μετατροπής φυσικού αερίου σε υγρή ύλη της PetroSA, μια άλλη συνθετική λειτουργία, έχει ξεμείνει από πρώτη ύλη.

Εν τω μεταξύ, μια πολιτική για τα καθαρά καύσιμα που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος αυξάνει την πιθανότητα τα διυλιστήρια που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα πρότυπα να αναγκαστούν να κλείσουν οριστικά.

Προς το παρόν, η διακοπή λειτουργίας της Natref είναι προσωρινή. Τα φορτία αργού πετρελαίου αναμένεται να αρχίσουν να φθάνουν σύντομα, με το εργοστάσιο να αναμένεται να ανεβάσει τη μέγιστη παραγωγή μέχρι το τέλος Ιουλίου, δήλωσε η Sasol. Οι εταίροι δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε επιλογές σχετικά με το μέλλον του εργοστασίου, δήλωσε νωρίτερα φέτος ο διευθύνων σύμβουλος της Sasol Fleetwood Grobler.

Το διυλιστήριο του Κέιπ Τάουν αναμένεται επίσης να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments