Διεθνή

BBC: Στην Γκάνα τα πρώτα κρούσματα του ιού Marburg

BBC: Στην Γκάνα τα πρώτα κρούσματα του ιού Marburg

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τα δείγματά τους κρίθηκαν ως θετικά νωρίτερα αυτό το μήνα και έχουν πλέον επαληθευτεί από εργαστήριο στη Σενεγάλη.

Η Γκάνα επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα του θανατηφόρου ιού Marburg, μιας εξαιρετικά μολυσματικής ασθένειας στην ίδια οικογένεια με τον ιό που προκαλεί τον Έμπολα.

Τα δείγματά τους κρίθηκαν ως θετικά νωρίτερα αυτό το μήνα και έχουν πλέον επαληθευτεί από εργαστήριο στη Σενεγάλη.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι σε αυτό το έθνος της Δυτικής Αφρικής λένε ότι  98 άτομα βρίσκονται τώρα σε καραντίνα ως ύποπτα κρούσματα επαφής. Σε αυτά τα κρούσματα περιλαμβάνονται συγγενείς, γιατροί και εργαζόμενοι στο νεκροτομείο που ήρθαν σε επαφή με τους δύο ασθενείς.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο εν λόγω ιός εντοπίζεται στη Δυτική Αφρική., μετά από ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Γουινέα πέρυσι,  αλλά αυτό το ξέσπασμα ανακοινώθηκε ότι έληξε τον Σεπτέμβριο, πέντε εβδομάδες μετά την ανακάλυψη της υπόθεσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος υποστηρίζει τις υγειονομικές αρχές της Γκάνας, επαίνεσε την ταχεία αντίδραση της χώρας: «Αυτό είναι καλό γιατί χωρίς άμεση και αποφασιστική δράση, το Marburg μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τον έλεγχο», δήλωσε ο Δρ Matshidiso Moeti, διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική.

Δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία για τοn Marburg, αλλά οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση άφθονου νερού και η θεραπεία συγκεκριμένων συμπτωμάτων βελτιώνει τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς. Ο ιός μεταδίδεται στους ανθρώπους από νυχτερίδες φρούτων και εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω της μετάδοσης σωματικών υγρών.

Εκείνοι που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να μολυνθούν περιλαμβάνουν μέλη της οικογένειας και το προσωπικό του νοσοκομείου που φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια σοβαρή, συχνά θανατηφόρα ασθένεια με συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, πυρετό, μυϊκούς πόνους, έμετο με αίμα και αιμορραγία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments