Διεθνή

Ρωσία: Απόπειρα δηλητηρίασης στενού συνεργάτη του Πούτιν

Ρωσία: Απόπειρα δηλητηρίασης στενού συνεργάτη του Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Republic World, New Lines Magazine

Ρωσία: Παγκόσμιος σάλος έχει επικρατήσει στη Ρωσία, μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως Νικολάι Πετρούσεφ δέχθηκε απόπειρα δηλητηρίασης

Παγκόσμιος σάλος έχει επικρατήσει στη Ρωσία, μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως Νικολάι Πετρούσεφ, στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν και πρώην επικεφαλής της FSB [Ομοσπονδιακής Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας], δέχθηκε απόπειρα δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το General SVR, ρωσικό κανάλι αντιφρονούντων στο Telegram,  ηλικίας 71 ετών Πετρούσεφ θεωρείται «δεξί χέρι» του Ρώσου προέδρου.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο νοιώθοντας αδιαθεσία και οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε κατέδειξαν ότι είχε προσβληθεί από ένα «συνθετικό δηλητήριο», σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο κανάλι.

Ο πρώην επικεφαλής της FSB θεωρείται ότι πρόκειται για το πρόσωπο στο οποίο ο Πούτιν παραδίδει την εξουσία όταν απουσιάζει για ιατρικούς λόγους, καθώς και βασικός «αρχιτέκτονας» του πολέμου στην Ουκρανία. Ο γιος του Ντμίτρι διατελεί υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας.

Διαχειριστές του καναλιού General SVR εμφανίζονται Ρώσοι αντιφρονούντες και συγκεκριμένα πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου που φέρεται να διατηρεί εσωτερική πληροφόρηση.

Το ίδιο κανάλι είχε μεταδώσει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιμένει παιδί με τη φημολογούμενη σύντροφό του Αλίνα Καμπάεβα.

Κολοσσιαία προβλήματα λόγω των κυρώσεων

Οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη Ρωσία αποτελούν μια πολύ μεγάλη πρόκληση για το απολυταρχικό καθεστώς του Πούτιν, ο οποίος έκανε λόγο, προ ολίγου, για «κολοσσιαίο όγκο προβλημάτων».

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος Πρόεδρος αναγνώρισε ότι η δέσμη μέτρων που έχουν επιβληθεί από τον δυτικό κόσμο είναι ένα ιδιαίτερα βαρύ φορτίο για την ήδη βεβαρημένη χώρα.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι μεταξύ των τομέων που πρέπει να δοθεί ξεχωριστή βαρύτητα είναι ο τεχνολογικός τομέας. «Μεταξύ των τομέων προτεραιότητας που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή τώρα είναι οι τεχνολογίες, από άκρο σε άκρο», είπε.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε, πάντως, ότι η χώρα του δεν πρόκειται να τα παρατήσει, αλλά να συνεχίσει την επεκτατική προσπάθειά της.

«Σαφώς, είναι μια τεράστια πρόκληση για τη χώρα μας, αλλά όχι μόνο δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε, να ζημιωθούμε ή, όπως προβλέπουν κάποιοι από τους «καλοθελητές» μας, να πάμε δεκαετίες πίσω», δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εθνικών Έργων τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments