Διεθνή

Πούτιν: “Ρωσία, Ιράν και Τουρκία θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την “εξομάλυνση” στη Συρία”

Πούτιν: “Ρωσία, Ιράν και Τουρκία θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την “εξομάλυνση” στη Συρία”

Πηγή Φωτογραφίας: Rudaw

Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε "χρήσιμες" τις τριμερείς συνομιλίες στην Τεχεράνη με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε “χρήσιμες” τις τριμερείς συνομιλίες στην Τεχεράνη με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό Εμπραχίμ Ραϊσί για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την “εξομάλυνση” της κατάστασης στη Συρία.

“Η συνάντηση ήταν χρήσιμη και πολύ διαφωτιστική συζητήσαμε βασικά σημεία του συντονισμού μας σε σχέση με τη Συρία”, δήλωσε ο Πούτιν στο τέλος των συνομιλιών, κατά τη διάρκεια ομιλίας που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση, καλώντας τους δύο ομολόγους του να μεταβούν στη Ρωσία για μια νέα συνάντηση γι’ αυτό το θέμα “πριν από το τέλος του έτους”.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες της Τουρκίας και του Ιράν στην Τεχεράνη, ο Πούτιν είπε ότι οι χώρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για τη Συρία.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσία και το Ιράν συζήτησαν τη χρήση των εθνικών νομισμάτων σε διμερείς διακανονισμούς.

“Πολύ σοβαρά να πάρουμε τις απειλές Ερντογάν”

Ο γνώστης των ελληνικών ζητημάτων Μίχαελ Μάρτενς ενημερώνει τους Γερμανούς αναγνώστες της κορυφαίας εφημερίδας ότι πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπ’ όψη οι απειλές του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν, εναντίον της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει έναν παραλληλισμό με το ουκρανικό. «Ένα από τα διδάγματα από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ότι, όσο δύσκολο κι αν είναι, πρέπει να παίρνει κανείς στα σοβαρά αυτά που λένε οι αυταρχικοί – ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακούγονται περιπετειώδη και παράλογα.

Δεν είναι μακρινή η εποχή όπου   ειδικοί είχαν συχνά προειδοποιήσει ότι οι ομιλίες, τα κείμενα και άλλες δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλύπτουν τη βούλησή του να καταστρέψει την Ουκρανία. Όμως δεν ακούστηκαν ούτε ελήφθησαν σοβαρά υπόψη. Δεν είναι όμως πολύ αργά για να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και των κολλητών του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments