Διεθνή

Προκλητικός Πούτιν προς Σολτς για φυσικό αέριο

Προκλητικός Πούτιν προς Σολτς για φυσικό  αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP

Συνεχίζει να εκτοξεύει απειλές και προκλήσεις ο Ρώσος δικτάτορας, όπως εξάλλου συνηθίζουν να πράττουν όλοι οι δικτάτορες που πολεμούν κατά ανεξάρτητων κρατών.

Συνεχίζει να εκτοξεύει απειλές και προκλήσεις ο Ρώσος δικτάτορας, όπως εξάλλου συνηθίζουν να πράττουν όλοι οι δικτάτορες που πολεμούν κατά ανεξάρτητων κρατών.

Αυτή τη φορά, στρέφεται κατά του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, με αντικείμενο το φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι, ακόμη και αν ενεργοποιηθεί άμεσα ο αγωγός Nord Stream, αυτός δεν μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι μισές χωρητικότητες του αγωγού έχουν ήδη επαναπροσανατολιστεί στη ρωσική αγορά λόγω των καθυστερήσεων των γερμανικών ρυθμιστικών αρχών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Τεχεράνη ότι είχε προειδοποιήσει σχετικά τον Γερμανό Καγκελάριο

Το προκλητικό ύφος αποτυπώνεται και στη δήλωσε που έκανε από την Τεχεράνη, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο: «Οι ευρωπαϊκές χώρες παραμέλησαν τη σημασία των παραδοσιακών τύπων ενέργειας και εστίασαν σε μη παραδοσιακούς τύπους ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Ο χειμώνας αποδείχθηκε μακρύς, δεν υπήρχε άνεμος και αυτό ήταν. Επιπλέον, επενδύσεις σε παραδοσιακά Η ενέργεια μειώθηκε λόγω των πολιτικών αποφάσεων που ελήφθησαν νωρίτερα. Οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν ασφαλίζουν, οι τοπικές αρχές δεν παρέχουν οικόπεδα για νέα ανάπτυξη, ο αγωγός και άλλες μεταφορές δεν αναπτύσσονται. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των προηγούμενων δεκαετιών Από εκεί ξεκίνησαν όλα (και όχι λόγω κάποιων ενεργειών της Ρωσίας και της Gazprom) και οι τιμές άρχισαν να ανεβαίνουν!». είπε ο Πούτιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments