Διεθνή

Σρι Λάνκα: Ο Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε νέος πρόεδρος

Σρι Λάνκα: Ο Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε νέος πρόεδρος

Πηγή Φωτογραφίας: moneycontrol

Η εκλογή του ωστόσο έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις καθώς ήταν ένα από τα δύο πρόσωπα τα οποία συγκέντρωσαν την οργή των διαδηλωτών για τη βύθιση της χώρας σε οικονομικό χάος

Ο εκτελών χρέη προέδρου της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, αναδείχθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας ο επόμενος πρόεδρος της έως το 2024, μετά τη φυγή και την παραίτηση του Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, υπό το βάρος μιας κοινωνικής έκρηξης που έφερε το χάος και σοβαρά επεισόδια.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές είχαν κατακλύσει τους δρόμους του νησιωτικού έθνους για να ζητήσουν την παραίτηση του Ρατζαπάκσα για τον χειρισμό της κυβέρνησής του σε μια ακρωτηριαστική οικονομική κρίση, ενώ στο στόχαστρο είχε βρεθεί και ο  Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε με συνέπεια η εκλογή του στο ύπατο αξίωμα να ξεσηκώνει ήδη αντιδράσεις.

“Είμαστε σοκαρισμένοι. Αυτός είναι ένα άτομο που χειρίζεται τα πράγματα με πολύ πονηρό τρόπο. Θα αρχίσει να μας ελέγχει με διαφορετικό τρόπο. Ως διαδηλωτές θα ξεκινήσουμε ξανά τον αγώνα μας.”

«Δεν εκπλήσσομαι, αλλά εξακολουθώ να απογοητεύομαι από το πόσο διεφθαρμένο και άδικο είναι το σύστημα. Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο.

“Θα παλέψουμε για αυτό που μας αξίζει. Οι άνθρωποι αξίζουν καύσιμα, μεταφορές, αξίζουμε οτιδήποτε χρειάζονται οι πολίτες. Μέχρι να δούμε κανείς στη Σρι Λάνκα δεν αγωνίζεται, η διαμαρτυρία συνεχίζεται.”

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις και πρέπει να εργαστούμε επί μίας νέας στρατηγικής για να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου…», δήλωσε ο Βικρεμεσίνγκε, μετά την επικράτησή του.

Ο ίδιος διαπραγματεύτηκε πρόσφατα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έχει καλή σχέση με χώρες που είναι σημαντικοί δωρητές, όπως η Ινδία. Ωστόσο, μένει να φανεί εάν μπορεί να κατευνάσει τις μαζικές διαδηλώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments