Διεθνή

Μ. Βρετανία: Εμπάργκο σε Ρωσία για χρυσό και άνθρακα

Μ. Βρετανία: Εμπάργκο σε Ρωσία για χρυσό και άνθρακα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μ. Βρετανία: Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, «υιοθετείται τροπολογία που απαγορεύει την εισαγωγή πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, άνθρακα και χρυσού. Απαγορεύεται επίσης η άμεση ή έμμεση αγορά ή προμήθεια αυτών των αγαθών».

Αν και ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει υποβάλει την παραίτησή του και το κυβερνών κόμμα έχει κινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου στη θέση του Μπόρις Τζόνσον, η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικού άνθρακα τον Αύγουστο και την εισαγωγή πετρελαίου στα τέλη Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, «υιοθετείται τροπολογία που απαγορεύει την εισαγωγή πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, άνθρακα και χρυσού. Απαγορεύεται επίσης η άμεση ή έμμεση αγορά ή προμήθεια αυτών των αγαθών».

Επίσης, η απαγόρευση ισχύει για την παροχή τεχνικής υποστήριξης και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτά τα προϊόντα.

Η Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας εξήγησε ότι «η απαγόρευση εισαγωγής χρυσού τέθηκε σε ισχύ στις 21 Ιουλίου. Η απαγόρευση εισαγωγής άνθρακα τίθεται σε ισχύ στις 10 Αυγούστου 2022 και στην εισαγωγή πετρελαίου στις 31 Δεκεμβρίου 2022».

Παρά την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει, η συνέχεια του κράτους λειτουργεί ομαλά στην πράξη.

Σε αυτό συντείνει και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των Συντηρητικών αλλά και των Εργατικών, δηλαδή των δύο μεγαλύτερων σε εκλογική και κοινωνική απήχηση κομμάτων, τάσσεται υπέρ της πολιτικής των κυρώσεων στην Ρωσική Ομοσπονδία για την πολιτική που ακολουθεί στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι το Βρετανικό Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) ανέφερε τον Απρίλιο ότι η χώρα θα αρνηθεί να εισάγει ρωσικό άνθρακα και πετρέλαιο κατά τη διάρκεια του 2022 και στη συνέχεια φυσικό αέριο στο μέτρο του δυνατού.

«Μέχρι το τέλος του 2022, το Ηνωμένο Βασίλειο θα τερματίσει την εξάρτησή του από τον ρωσικό άνθρακα και το πετρέλαιο και θα σταματήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατό μετά από αυτό», ανέφερε, πριν από λίγους μήνες, η FCDO.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments