Ελλάδα

Ελλάδα σε Τουρκία: Έτοιμοι για κάθε πρόκληση!

Ελλάδα σε Τουρκία: Έτοιμοι για κάθε πρόκληση!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Ελληνική Κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, κ. Γιάννη Οικονόμου, αντέδρασε έντονα.

Με έντονο ύφος και σε σκληρή γλώσσα απάντησε η Ελληνική Κυβέρνηση στις αλλεπάλληλες προκλήσεις τις Τουρκίας όλο το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της γείτονος, ο οποίος αμφισβήτησε την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, κ. Γιάννη Οικονόμου, αντέδρασε έντονα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Η Τουρκία είναι δύναμη που προκαλεί προβλήματα στην περιοχή. Έχει έναν σαφή αναθεωρητικό προσανατολισμό, προσπαθεί να φτιάξει δικές της κατασκευές που είναι εντελώς μακριά από το διεθνές δίκαιο. Και σίγουρα δεν δημιουργούν θετικό περιβάλλον ανταπόκρισης ή πολύ περισσότερο αποδοχής των τουρκικών θέσεων».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστήριξε ακόμη πως «είναι γνωστές εξάλλου οι αποφάσεις του Κογκρέσου και των κυβερνήσεων της Δύσης για τους εξοπλισμούς της Τουρκίας. Είναι επομένως φυσιολογικό, να υπάρχει εκνευρισμός από την πλευρά της Τουρκίας».

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε, λέγοντας ότι: ««αλλιώς είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας στα διεθνή φόρα και αλλιώς όταν απευθύνεται στο εσωτερικό ακροατήριο. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και να μην υποτιμούμε καμία έξαρση προκλητικότητας τόσο στο πεδίο όσο και στη ρητορική. (…) Με την αποτρεπτική μας ικανότητα είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments