Διεθνή

Τουρκία: Παριστάνει την ανήξερη για Θράκη

Τουρκία: Παριστάνει την ανήξερη για Θράκη
Το ρόλο της ανήξερης για τα όσα συμβαίνουν στην τοπική κοινωνία της Θράκης παριστάνει η Τουρκία.

Το ρόλο της ανήξερης για τα όσα συμβαίνουν στην τοπική κοινωνία της Θράκης παριστάνει η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας εκφράζει το παράπονό του, ότι τέσσερα σχολεία της τουρκικής μειονότητας της Θράκης έκλεισαν, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει πουθενά ότι για τους ίδιους  ακριβώς λόγους έκλεισαν και ελληνικά σχολεία της περιοχής.

Έτσι, η Τουρκία καταδικάζει το κλείσιμο τεσσάρων σχολείων λόγω του ανεπαρκούς αριθμού μαθητών και της «σφιχτής» οικονομικής πολιτικής, αλλά δεν κάνει πουθενά λόγο στο ότι τα ίδια ακριβώς δεδομένα ισχύουν για τα Ελληνόπουλα της περιοχής αυτής.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος τονίζει: «Καταδικάζουμε την απόφαση της Ελλάδας η οποία όπως κάθε χρόνο προφασιζόμενη τα μέτρα λιτότητας και τον επαρκή αριθμό μαθητών κλείνει 4 ακόμη δημοτικά σχολεία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης

Με την τελευταία αυτή απόφαση, που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, έκλεισαν περισσότερα από τα μισά μειονοτικά δημοτικά σχολεία. Έτσι διακρίνεται πως η πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης μέσω “προσωρινής αναστολής” έχει καταστεί συστηματική».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «η Ελλάδα από την μια κλείνει τα δημοτικά σχολεία με το πρόσχημα της έλλειψης μαθητών και από την άλλη, αγνοεί το συνεχώς επανερχόμενο αίτημα της μειονότητας να ανοίξει ένα νέο μειονοτικό γυμνάσιο/λύκειο και παραβιάζει τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών της μειονότητας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments