Ελλάδα

Φωτιά στη Λέσβο: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Βατερά – Κάηκαν επιχειρήσεις και σπίτια

Φωτιά στη Λέσβο: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Βατερά – Κάηκαν επιχειρήσεις και σπίτια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά στη Λέσβο: Για δεύτερη μέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Βατερά της Λέσβου, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου [23/7] μιας και πολλά στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη

Για δεύτερη μέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Βατερά της Λέσβου, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου [23/7] μιας και πολλά στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη ενώ σημειώθηκε και μια μεγάλη αναζωπύρωση το πρωί της Κυριακής. Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ το ίδιο έχει συμβεί σε τουλάχιστον σε 10 σπίτια.

Ανησυχία προκαλούν τα δύο μέτωπα, το ένα προς Σταυρό και το άλλο προς Βρίσα. Εκεί όπως λένε κάτοικοι της περιοχής στο lesvosnews.net θα δοθεί η μεγάλη μάχη. Έχει ήδη δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη και περιμένουν να περιορίσουν τη φωτιά σε αυτό το σημείο.

Η εξέλιξη της φωτιάς θα εξαρτηθεί από την ένταση και την έκταση της, όταν σταματήσουν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες τραγική ειρωνεία είναι ότι δύο κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές ανήκουν σε σεισμοπαθείς της Βρίσας. Θα είναι το δεύτερο χτύπημα της μοίρας για αυτές τις οικογένειες.

Η φωτιά έφθασε μέχρι στον Αγ. Γεώργιο Βρισας. Μεγάλες φθορές στο ομώνυμο εκκλησάκι. Κάηκαν επίσης δεκάδες στρέμματα ελιές στην γύρω περιοχή. Μέχρι στιγμής, η ΕΛΑΣ έχει απομακρύνει 450 πολίτες από 2 ξενοδοχειακές μονάδες, μια τουριστική επιχείρηση και 92 σπίτια και επιχειρούν 25 υδροφόρα οχήματα, 3 tractores, 2 CL 415 και 2 PZL.

Λέσβος: Φωτιά στα Βατερά – Κάηκαν σπίτια

ΒΑΤΕΡΑ-ΛΕΣΒΟΥ1-1200x800

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα και πληροφορίες αναφέρουν αρκετά σπίτια καμμένα.

Συνολικά εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή των Βατερών από σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην παραλία και περικυκλωμένοι από τη φωτιά. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ μία από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, ενώ αυτή την ώρα δίνονται οι πρώτες βοήθειες σε έναν ακόμα πυροσβέστη που αντιμετώπισε προβλήματα στην αναπνοή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments