Τεχνολογία

Το πρώτο ταξί χωρίς τιμόνι θα είναι έτοιμο το 2023 στην Κίνα

Το πρώτο ταξί χωρίς τιμόνι θα είναι έτοιμο το 2023 στην Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg.com- Global Times

Το νέο μοντέλο, Apollo RT6, έχει τις ικανότητες οδηγού με εμπειρία 20 χρόνων στο δρόμο, υποστηρίζει η εταιρεία.

Ο στόλος των αυτόνομων ταξί της εταιρείας Baidu στην Κίνα θα εμπλουτιστεί το 2023 με το πρώτο αυτόνομο ταξί χωρίς τιμόνι.

Η Baidu, το αντίστοιχο της Google στην Κίνα, είναι περισσότερο γνωστή για τη μηχανή αναζήτησης που προσφέρει στην κινεζική αγορά, από το 2017 όμως αναπτύσσει και αυτόνομα οχήματα.

Το νέο μοντέλο, Apollo RT6, έχει τις ικανότητες οδηγού με εμπειρία 20 χρόνων στο δρόμο, υποστηρίζει η εταιρεία.

Το κόστος του μοντέλου περιορίζεται στα 250.000 γουάν, ή 36.000 ευρώ, πολύ κάτω από την τιμή των 69.000 για το προηγούμενο μοντέλο.

«Η μεγάλη μείωση του κόστους μας επιτρέπει να αναπτύξουμε δεκάδες χιλιάδες αυτόνομα οχήματα σττην Κίνα, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Baidu Ρόμπιν Λι.

«Κινούμαστε προς ένα μέλλον όπου η χρήση ενός ρομποταξί θα κοστίζει το μισό από ό,τι τα σημερινά ταξί» προέβλεψε.

Αποσπώμενο τιμόνι

Δεδομένου ότι η κινεζική νομοθεσία απαιτεί ακόμα την παρουσία οδηγού για λόγους ασφάλειας, το Apollo RT6 είναι εξοπλισμένο με τιμόνι, το οποίο είναι αποσπώμενο. Στο μέλλον θα δώσει τη θέση του σε επιπλέον καθίσματα, τραπεζάκια ή κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, ελπίζει η εταιρεία.

Το νέο μοντέλο προσφέρει αυτονομία Επιπέδου 4, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης ακόμα και σε έκτακτες καταστάσεις. Είναι εξοπλισμένο με 38 αισθητήρες, στους οποίους περιλαμβάνονται 12 αισθητήρες υπερήχων, 8 lidar, συσκευές που σαρώνουν το περιβάλλον με μια περιστρεφόμενη δέσμη λέιζερ. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης 12 κάμερες και ένα ραντάρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments