Διεθνή

Β. Κορέα: Η Αμερική κάνει βιολογικό πόλεμο κατά της Ρωσίας

Β. Κορέα: Η Αμερική κάνει βιολογικό πόλεμο κατά της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: defenseone

Η Ουάσιγκτον έχει «εγκαταστήσει πολυάριθμα βιολογικά εργαστήρια σε δεκάδες χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι κατασκευάζουν βιολογικά όπλα στην Ουκρανία, αναπαράγοντας ουσιαστικά μια κατηγορία που είχε ήδη διατυπώσει η Ρωσία και είχε απορριφθεί από τα Ηνωμένα Έθνη τον Μάρτιο.

Η Ουάσιγκτον έχει «εγκαταστήσει πολυάριθμα βιολογικά εργαστήρια σε δεκάδες χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα έχει επίσης κατηγορήσει την Ουάσιγκτον ότι είναι «φαύλος χορηγός της βιολογικής τρομοκρατίας που καταστρέφει την ανθρωπότητα» και ότι διεξήγαγε «βακτηριακό πόλεμο» κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας στη δεκαετία του 1950.

Η Ουάσιγκτον αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Μάρτιο, η Μόσχα κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι χρηματοδοτεί έρευνα για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων στην Ουκρανία, η οποία εισέβαλε στα τέλη Φεβρουαρίου από τη Ρωσία, η οποία συνεχίζει την επίθεσή της.

Η Ουάσιγκτον και το Κίεβο αρνούνται την ύπαρξη εργαστηρίων που προορίζονται για την παραγωγή τέτοιων όπλων στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν φόβους ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δείχνουν την πρόθεση της Μόσχας να χρησιμοποιήσει σύντομα τέτοια όπλα στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments