Οδηγός

North evia samos pass: Ποιοι υποβάλουν αίτηση – Σε 2 φάσεις η δράση

North evia samos pass: Ποιοι υποβάλουν αίτηση – Σε 2 φάσεις η δράση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

North evia samos pass: Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση 

Από σήμερα στις 12:00 θα τεθεί σε ισχύ η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα North Evia Samos Pass μέσω του vouchers.gov.gr. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το διάστημα έως και 31-08-2022 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Ειδικότερα, για τη Βόρεια Εύβοια πρόκειται να εκδοθούν 4.050 κάρτες των 100€ και για τη Σάμο 2.025 κάρτες των 200€. Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή για τη δεύτερη φάση του προγράμματος από τις 12:00 της 25ης Ιουλίου και μέχρι να εξαντληθούν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 29η Ιουλίου.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση

To North Evia – Samos Pass δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, αίτηση για το North Evia – Samos Pass έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όσοι πολίτες:

  • είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και
  • δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:
    • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,
    • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή
    • συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Διευκρινίζεται ότι για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι και το φορολογικό έτος 2020, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Το North Evia – Samos Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά είτε από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης ή διαμονής του, είτε από όσους ορίζονται ως «ωφελούμενοί» του, δηλαδή:

  • τα ενήλικα τέκνα του που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 ή
  • ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Πως χωρίζονται οι φάσεις – Το χρονοδιάγραμμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments