Ελλάδα

Φωτιά στη Δαδιά Έβρου: Δώρο εξ ουρανού – Άρχισε να βρέχει

Φωτιά στη Δαδιά Έβρου: Δώρο εξ ουρανού – Άρχισε να βρέχει

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η φωτιά στον Έβρο καίει για 5η ημέρα, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο στο δάσος της Δαδιάς

Σύμμαχος η βροχή στη μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου.

Λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας (25.07.2022) ξεκίνησε να βρέχει σκορπίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας. Οι ελπίδες τώρα στρέφονται στη διάρκεια της βροχής ώστε να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις και να τεθεί υπό έλεγχο το τεράστιο πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά στον Έβρο καίει για 5η ημέρα, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο στο δάσος της Δαδιάς.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από την πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 320  πυροσβέστες, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π.

Συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΛ.ΑΣ., οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

Στις ανωτέρω περιοχές  θα πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

1.     Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2.     Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3.     Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments