Διεθνή

Ιταλία: Τουλάχιστον 1000 μετανάστες σε 24 ώρες

Ιταλία: Τουλάχιστον 1000 μετανάστες σε 24 ώρες

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Πάνω από 1000 μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στην Ιταλία τις τελευταίες ώρες και εκατοντάδες άλλοι, που διασώθηκαν από πλοία ανθρωπιστικής βοήθειας, περιμένουν ένα λιμάνι υποδοχής, δήλωσαν ΜΚΟ και ιταλικές αρχές την Κυριακή.

ΜΚΟ και ιταλικές αρχές ισχυρίζονται ότι περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες έφτασαν με βάρκες στην Ιταλία, ενώ σύλλογοι πραγματοποίησαν Σ αρκετές επιχειρήσεις διάσωσης τις τελευταίες ώρες.

Πάνω από 1000 μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στην Ιταλία τις τελευταίες ώρες και εκατοντάδες άλλοι, που διασώθηκαν από πλοία ανθρωπιστικής βοήθειας, περιμένουν ένα λιμάνι υποδοχής, δήλωσαν ΜΚΟ και ιταλικές αρχές την Κυριακή.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι που προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με ένα παρασυρόμενο αλιευτικό σκάφος διασώθηκαν το Σάββατο από ένα εμπορικό σκάφος και ακτοφυλακές στα ανοιχτά της Καλαβρίας, στο νότιο τμήμα της μπότας της Ιταλίας. Τα ξεφόρτωσαν σε πολλά λιμάνια της Σικελίας.

Οι αρχές ανέσυραν επίσης στο σκάφος πέντε πτώματα μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Στο νησί της Λαμπεντούζα, που βρίσκεται ανάμεσα στην Τυνησία και την Σικελία, περίπου 500 μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Σουδάν, την Αιθιοπία και τη Σομαλία κατέφτασαν τη νύχτα από το Σάββατο προς την Κυριακή με δεκαπέντε διαφορετικά σκάφη, με αφετηρία την Τυνησία και τη Λιβύη.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι που προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με αλιευτικό σκάφος διασώθηκαν το Σάββατο από ένα εμπορικό σκάφος και ακτοφυλακές στα ανοιχτά της Καλαβρίας, στο νότιο τμήμα της μπότας της Ιταλίας.

Οι δημόσιες αρχές ανέφεραν ότι ανέσυραν επίσης στο σκάφος πέντε πτώματα μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Επιπλέον, παράλληλα προς τις δημόσιες αρχές, οι ΜΚΟ θαλάσσιας διάσωσης συνέχισαν να ανακτούν εκατοντάδες μετανάστες που χάθηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η SeaWatch ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης το Σάββατο.

Σημειώνεται ότι, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 22 Ιουλίου, 34.000 άνθρωποι έφτασαν δια θαλάσσης στην Ιταλία, σε σύγκριση με 25.500 την ίδια περίοδο του 2021 και 10.900 το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, αυτό το νέο μεταναστευτικό ρεύμα φαίνεται να επιδρά θετικά στον αντιμεταναστευτικό και ξενοφοβικό λόγο, που εκφέρει η Τ. Μελόνι, επικεφαλής του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις εν όψει των πρόωρων εκλογών, που πρόκειται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, μετά την εξώθηση σε παραίτηση του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Μάριο Ντράγκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments