Διεθνή

Ευρώπη: 1,6 δισ. ευρώ ακόμη στην Ουκρανία

Ευρώπη: 1,6 δισ. ευρώ ακόμη στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: visegradinsight

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 1,59 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισεκατομμύριο ευρώ θα χορηγηθεί αμέσως

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με την υποστήριξη του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενέκρινε χρηματοδότηση για την Ουκρανία συνολικού ύψους σχεδόν 1, 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 1,59 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισεκατομμύριο ευρώ θα χορηγηθεί αμέσως.

«Αυτό θα συμβάλει στη διατήρηση και αποκατάσταση της υποδομής και των βασικών υπηρεσιών. Η χρηματοδότηση θα ενισχύσει επίσης την ανθεκτικότητα της Ουκρανίας και θα βοηθήσει στη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας της χώρας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

Η χρηματοδότηση θα στηρίξει επίσης μελλοντικά ενεργειακά, μεταφορικά και εκπαιδευτικά έργα, τόνισε ακόμη η φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου στον ιστότοπο της Commission, εγγυήσεις από τον προϋπολογισμό της ΕΕ υποστηρίζουν τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ προς την Ουκρανία.

«Αυτό είναι το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ουκρανία στο πλαίσιο της επείγουσας απάντησης αλληλεγγύης της ΕΤΕπ Ουκρανίας που αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έπειτα από ένα πακέτο έκτακτης στήριξης 668 εκατομμυρίων ευρώ που εκταμιεύτηκε πλήρως μέσα σε ένα μήνα. Όπως το πρώτο, η νέα χρηματοδότηση προσφέρεται με ευνοϊκούς όρους, συμπεριλαμβανομένων των μακρών τενόρων», αναφέρει η Eυρωπαïκή  Επιτροπή στο δελτίο Τύπου.

«Η άμεση οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 1,05 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αποτελείται από εκταμιεύσεις στο πλαίσιο οκτώ υφιστάμενων χρηματοδοτικών συμβάσεων. Θα βοηθήσει την ουκρανική κυβέρνηση να καλύψει τις βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες προτεραιότητας, να παρέχει υποστήριξη σε στρατηγικές κρατικές εταιρείες, να εξασφαλίσει επείγουσες επισκευές κατεστραμμένων υποδομών. επανέναρξη της παροχής διαταραγμένων δημοτικών υπηρεσιών και υποστήριξη επειγόντων μέτρων ενεργειακής και ενεργειακής απόδοσης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ψυχρή περίοδο», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

«Επαναλαμβάνοντας την υλοποίηση των έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΤΕπ στην Ουκρανία συνολικού ύψους 540 εκατομμυρίων ευρώ, τα επιλεγμένα έργα θα καλύπτουν ενέργεια, ενεργειακή απόδοση, δρόμους, μεταφορές, εκπαίδευση και υποδομές, καθώς και προγράμματα ανασυγκρότησης και ανάκαμψης. Ο ακριβής χρόνος των εκταμιεύσεων θα εξαρτώνται από την κατάσταση προόδου των υποκείμενων έργων», τονίζεται ακόμη σχετικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments