Διεθνή

«Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα του ανθρώπου»

«Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα του ανθρώπου»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

Για συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υποστήριξε ότι η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Θράκη είναι τόσο μεγάλη και τόσο συστηματική που καθίσταται επιτακτική και η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου, Ομέρ Τσελίκ, τόνισε ότι «η Ελλάδα έκλεισε τέσσερα σχολεία που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα και αυτό είναι μία παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πού  γίνεται συστηματικά από την Ελλάδα κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε είδους διεθνούς συνθήκης. Καταρχήν, σε αυτό πρέπει να επέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η έλλειψη μαθητών είναι, κατά τον Τσελίκ, μία δικαιολογία της πατρίδας μας, προκειμένου να επιτευχθούν εφικτές οι διακρίσεις κατά της μειονότητας: «Η δικαιολογία της Ελλάδας είναι μία τυπική δικαιολογία “Επειδή δεν υπάρχουν μαθητές το κλείνω” λένε. Το αν υπάρχουν ή όχι  λίγοι  μαθητές είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η ίδια η τουρκική μειονότητα . (…) Για μία ακόμη φορά κάνουμε έκκληση προς την Ελλάδα να τερματίσει αυτή την πολιτική διακρίσεων κατά της τουρκικής μειονότητας».

Και συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπος του κυβερνώντος κόμματος: «Δυστυχώς όπως συνέβη τελευταία στο θέμα με τον Μητσοτάκη, όταν αντιμετωπίζουμε μία στάση σύμφωνα με την οποία  ήρθε και αλλά είπε με τον κύριο Πρόεδρο μας και στο αμερικανικό κογκρέσο είπε τα ακριβώς αντίθετα, τότε το τραπέζι της διπλωματίας καταστρέφεται από την πλευρά της Ελλάδας. Αυτοί που ξεπάστρεψαν την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία, αυτοί που καταστρέφουν οτιδήποτε ελληνικό στην Β. Κύπρο, μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα…».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments