Διεθνή

Κορωνοϊός: Δοκιμάζουν εμβόλιο Pfizer και BioNTech για την καταπολέμηση των παραλλαγών της Όμικρον

Κορωνοϊός: Δοκιμάζουν εμβόλιο Pfizer και BioNTech για την καταπολέμηση των παραλλαγών της Όμικρον

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Κορωνοϊός: Οι παραλλαγές του κορωνοϊού έχουν φέρει σε "μπελάδες" τον επιστημονικό κόσμο και γι' αυτό το λόγο έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές για ένα εμβόλιο από τις Pfizer και BioNTech

Οι παραλλαγές του κορωνοϊού έχουν φέρει σε “μπελάδες” τον επιστημονικό κόσμο και γι’ αυτό το λόγο έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές για ένα εμβόλιο, που αντιμετωπίζει τόσο τις αρχικές παραλλαγές όσο και την υποπαραλλαγή BA.2 της μετάλλαξης Όμικρον, με τροποποιημένα χαρακτηριστικά που έχουν από τις Pfizer και BioNTech.

Το εμβόλιο, όπως ανακοίνωσαν Pfizer Inc και BioNTech SE βρίσκεται σε αρχική μελέτη επαλήθευσης της ιδέας (proof-of-concept) για την συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων. Η δοκιμές βρίσκονται σε φάση 2/3, αναφέρει η Pfizer.

Εκτιμάται ότι οι υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 από κοινού αποτελούν σχεδόν το 95% των υποπαραλλαγών που κυκλοφορούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ζήτησε τον περασμένο μήνα από τις εταιρείες να παρασκευάσουν εμβόλια που θα αντιμετωπίζουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5, οι οποίες είναι αυτήν την στιγμή οι κυρίαρχες, για πιθανή ενισχυτική δόση το φθινόπωρο.

Όμικρον: Τι σημαίνουν για την πανδημία οι δύο νέες υποπαραλλαγές

Με απειλητικές διαθέσεις εν μέσω καλοκαιριού εμφανίζεται η Όμικον με τις δύο νέες   πιο μεταδοτικές υποπαραλλαγές της ΒΑ.4 και ΒΑ.5, οι οποίες φαίνονται ικανές πλέον να μολύνουν ευκολότερα με κορωνοϊό ακόμη και εμβολιασμένους ανθρώπους που είχαν καλύτερη ανοσία έναντι των προηγούμενων υποπαραλλαγών της  ή άλλων παραλλαγών του ιού.

Η αρχική τους εμφάνιση έγινε ξανά στη Νότια Αφρική και έκτοτε έχουν ανιχνευθεί σε δεκάδες χώρες.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι και οι δύο μεταδίδονται ταχύτερα από τις προηγούμενες Όμικρον, όμως – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – η νέα αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει συνοδευθεί από ανάλογη αύξηση σε νοσηλείες και θανάτους, μια ένδειξη ότι στον πληθυσμό έχει αποκτηθεί ένας βαθμός ανοσιακής άμυνας είτε λόγω εμβολιασμών, είτε λόγω προηγούμενης λοίμωξης, είτε και των δύο (υβριδική ανοσία).

Το επιστημονικό περιοδικό «Nature» παρουσίασε μέσω πέντε ερωτήσεων και απαντήσεων αυτά που έως τώρα είναι γνωστά για τα δύο νέα μέλη της «οικογένειας»της Όμικρον και τι μπορεί να σημαίνουν για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments