Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: Δείτε live τη συνέντευξη

Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: Δείτε live τη συνέντευξη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σαφές και αυστηρό μήνυμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας εξέπεμψε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Σαφές και αυστηρό μήνυμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας εξέπεμψε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN, καλώντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ασχοληθεί με την τουρκική οικονομία αντί να αναβιώνει νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης εκ νέου ότι η Ελλάδα επιθυμεί τη συνέχιση του διαλόγου με την Τουρκία, αλλά όπως υπογράμμισε θα προασπίσει την εδαφική της κυριαρχία.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ανεύθυνο» τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αναλώνεται κανείς σε «εθνικιστικά παραληρήματα», επισημαίνοντας την ανάγκη σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο. Ειδική μνεία έκανε ο Πρωθυπουργός στην ενεργειακή κρίση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενότητας και συντονισμένων κινήσεων της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της επάρκειας, των υψηλών τιμών και της στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Επανέλαβε, δε, ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στη χώρα μας πριν από το τέλος της τετραετίας, επιμένοντας στη σταθερότητα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της ΕΕ είναι «να στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά ενέργειας» και εξήγησε τον τρόπο που θα μπορούσαν να λειτουργήσει η μείωση κατανάλωσης κατά 15% στο φυσικό αέριο, αλλά και τις ελληνικές προτάσεις επί του ζητήματος. Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αντιπαραβάλλει την οικονομική κατάσταση και την πολιτική κρίση στην Ιταλία με το ελληνικό περιβάλλον, για να τονίσει ότι η Ελλάδα έχει πολιτική σταθερότητα και οικονομία που αναπτύσσεται δυναμικά, κάτι που επιβραβεύεται από τις αγορές, όπως φαίνεται από τις τιμές στις οποίες διαπραγματεύονται τα ελληνικά ομόλογα και τις αναβαθμίσεις των διεθνών πιστοληπτικών οίκων.

Για τον τουρισμό

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε επίσης για τον Τουρισμό, που αποτελεί και τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, για να απαντήσει ότι η χώρα αναμένει ένα εκατομμύριο τουρίστες στις αρχές Αυγούστου. Επισήμανε ότι οι εξελίξεις είναι πολύ θετικές στον τομέα του Τουρισμού και υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας είναι να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, αλλά και η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

Δείτε την συνέντευξη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments