Διεθνή

Γερμανία: Βυθίστηκε στο σκοτάδι – Σβήνουν τα φώτα σε μνημεία και κτίρια ελλείψει ρωσικού φυσικού αερίου

Γερμανία: Βυθίστηκε στο σκοτάδι – Σβήνουν τα φώτα σε μνημεία και κτίρια ελλείψει ρωσικού φυσικού αερίου

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Το Βερολίνο έσβησε τα φώτα σε περίπου 200 ιστορικά μνημεία και δημοτικά κτίρια σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας μετά την κίνηση της Μόσχας να περιορίσει δραματικά τις ροές φυσικού αερίου

Η Γερμανία στο πλαίσιο της εξοικονόμησης υπό τον ασφυκτικό κλοιό του περιορισμού της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου προχώρησε σε δραστικές λύσεις.

Το Βερολίνο σκοτείνιασε βυθίζοντας στο σκοτάδι περίπου 200 ιστορικά μνημεία και δημοτικά κτίρια, όπως ο καθεδρικός ναός της πόλης, το Παλιό Ανάκτορο και το Ανάκτορο Charlottenburg,

Το Αννόβερο έκοψε το ζεστό νερό σε δημόσια κτίρια, πισίνες και γυμναστήρια, έκλεισε τα φώτα στα μουσεία και άφησε τα σιντριβάνια να στεγνώσουν. Οι κινητές μονάδες κλιματισμού και οι αερόθερμοι απαγορεύονται πλέον στα δημοτικά κτίρια – και ενώ η θέρμανση θα επιτρέπεται από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, θα επιτρέπεται να φτάσει μόνο τους 20 C  σε θερμοκρασία δωματίου.

Άλλες πόλεις τώρα χαμηλώνουν τα φώτα του δρόμου – όπως η Βαϊμάρη, όπου ανάβουν μισή ώρα αργότερα. Mainz, όπου ο φωτισμός του δρόμου έχει μειωθεί στο μισό και η Άουγκσμπουργκ, η οποία σκέφτεται να σβήσει ορισμένα φανάρια.

Ο δήμαρχος του Ανόβερου είπε ότι έπρεπε να μειώσει τη χρήση ενέργειας κατά 15% λόγω «επικείμενης έλλειψης αερίου». Η Gazprom, ο κρατικός προμηθευτής της Ρωσίας, διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου από τον αγωγό Nord Stream 1 ως μέρος της προσπάθειας του Βλαντιμίρ Πούτιν να τερματίσει την ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ουκρανία. Τον Ιούνιο μείωσε τη ροή κατά τα δύο πέμπτα και αυτή την εβδομάδα τη μείωσε στο 20 τοις εκατό της χωρητικότητας.

Οι Γερμανοί έχουν προειδοποιηθεί για μεγάλες αυξήσεις στους ενεργειακούς λογαριασμούς τους ως προσπάθεια της Ρωσίας να «εξοπλίσει» τα τσιμπήματα φυσικού αερίου – και καθώς οι βρετανικές οικογένειες αντιμετωπίζουν επίσης ακρωτηριαστικές αυξήσεις, οι ειδικοί επεσήμαναν ότι και οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται υπό τεράστια πίεση.

Δεν αποκλείεται να ακολουθήσει το γερμανικό παράδειγμα η Βρετανία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments