Διεθνή

ΗΠΑ: Ασυγχώρητες οι δηλώσεις Όρμπαν περί «ανάμιξης φυλών»

ΗΠΑ: Ασυγχώρητες οι δηλώσεις Όρμπαν περί «ανάμιξης φυλών»

Πηγή Φωτογραφίας: hungarytoday/timesofisrael

Ο Βίκτορ Όρμπαν έκανε λόγο για «ανάμιξη φυλών», δηλώσεις που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί ως «ασυγχώρητες»

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στις δηλώσεις του Ούγγρου Πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Β. Όρμπαν έκανε λόγο για «ανάμιξη φυλών», δηλώσεις που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί ως «ασυγχώρητες».

Πιο συγκεκριμένα, «η ρητορική αυτής της φύσης είναι ασυγχώρητη, 75 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, ο οποίο επικαλέστηκε σχετική δήλωση της Δρ. Ιστορίας Ντέμπορα Λίπσταντ, ειδικής εκπροσώπου της Ουάσιγκτον σε θέματα αντισημιτισμού.

Σημειώνεται ότι ο εθνικιστής Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας συνηθίζει να προβαίνει σε έντονα αντιμεταναστευτικές και, συχνά, ρατσιστικές δηλώσεις, όπως συνέβη πριν από ελάχιστες ημέρες, όταν κατακεραύνωσε κάθε ιδέα «πολυεθνικής κοινωνίας».

«Δεν θέλουμε να είμαστε μια μικτή φυλή, που θα αναμιχθεί με μη Ευρωπαίους», είχε πει ο Ούγγρος ηγέτης. προτού κάνει προφανή νύξη στους θαλάμους αερίων του ναζιστικού καθεστώτος.

Στη δήλωσή της, η Ντέμπορα Λίπσετ δήλωσε «βαθιά ανήσυχη» από μια ομιλία που χρησιμοποιεί «ρητορική που σαφώς παραπέμπει στη ναζιστική φυλετική ιδεολογία» .

«Τα λόγια που ακούσαμε από τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν δεν αντικατοπτρίζουν τις κοινές αξίες που δεσμεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ουγγαρία, οι οποίες αποτελούν τα θεμέλια της σχέσης μεταξύ των δύο λαών μας», είπε ακόμη ο Νεντ Πράις, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments