Διεθνή

Λαβρόφ: “Ναι” σε τηλεφωνική επικοινωνία με Μπλίνκεν για ανταλλαγή κρατουμένων

Λαβρόφ: “Ναι” σε τηλεφωνική επικοινωνία με Μπλίνκεν για ανταλλαγή κρατουμένων
Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Ουζμπεκιστάν, ο Λαβρόφ είπε ότι θα μιλήσει με τον Μπλίνκεν όταν επιστρέψει στο γραφείο του

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα θα προτείνει σύντομα μια ώρα για μια κλήση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ώστε να συζητηθεί ανταλλαγή κρατουμένων που κρατούνται σε ρωσικές και αμερικανικές φυλακές.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσινγκτον είχε κάνει μια «ουσιαστική προσφορά» για να επιτύχει την απελευθέρωση της Αμερικανίδας σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκρίνερ και του πρώην πεζοναύτη Πολ Γουέλαν, και οι δύο κρατούμενοι στη Ρωσία.

Μια πηγή είπε ότι η Ουάσινγκτον ήταν πρόθυμη να ανταλλάξει τον καταδικασμένο διακινητή όπλων Βίκτορ Μπουτ, που φυλακίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως μέρος μιας τέτοιας συμφωνίας.

Οι οικογένειες των Αμερικανών κρατουμένων αυξάνουν την πίεση στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, πιο πρόσφατα στην περίπτωση του δύο φορές χρυσού Ολυμπιονίκη Γκρίνερ, η οποία συνελήφθη με κατηγορίες για ναρκωτικά σε αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου.

Ο Λαβρόφ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι συνομιλίες για τις ανταλλαγές κρατουμένων πραγματοποιούνται μετά από μια σύνοδο κορυφής στη Γενεύη πέρυσι, όπου οι πρόεδροι Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν να ορίσουν αξιωματούχους για να εξετάσουν το θέμα.

Είπε ότι το υπουργείο του δεν εμπλέκεται σε αυτό, αλλά «παρόλα αυτά, θα ακούσω τι έχει να πει (ο Μπλίνκεν)».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Ουζμπεκιστάν, ο Λαβρόφ είπε ότι θα μιλήσει με τον Μπλίνκεν όταν επιστρέψει στο γραφείο του.

«Είναι σαφές ότι αυτό είναι απίθανο να λειτουργήσει σήμερα. Αλλά τις επόμενες ημέρες θα προσφέρουμε στους Αμερικανούς συναδέλφους μας μια βολική ημερομηνία», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments