Πολιτισμός

Ο Μπραντ Πιτ αγοράζει το ιστορικό D.L. σπίτι του Τζέιμς στο Carmel για 40 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μπραντ Πιτ αγοράζει το ιστορικό D.L. σπίτι του Τζέιμς στο Carmel για 40 εκατομμύρια δολάρια

Πηγή Φωτογραφίας: DIRT

Το σπίτι βρίσκεται στην όχθη του ωκεανού. Η συμφωνία σηματοδοτεί μια από τις ακριβότερες που έχουν γίνει ποτέ στην περιοχή Carmel, σύμφωνα με τοπικούς πράκτορες

Ο ηθοποιός Μπραντ Πιτ αγόρασε το πρώην σπίτι του Αμερικανού επιχειρηματία και συγγραφέα D.L. James στα Carmel Highlands της Καλιφόρνια, όπως αποκάλυψε η Wall Street Journal. Η συμφωνία των 40 εκατομμυρίων δολαρίων σηματοδοτεί μια από τις ακριβότερες που έχουν κλείσει ποτέ στην περιοχή Carmel, σύμφωνα με τοπικούς πράκτορες.

Το σπίτι βρίσκεται στην  όχθη του ωκεανού και κατασκευάστηκε από ψαμμίτη και γρανίτη που έχουν εξορυχθεί τοπικά. Διαθέτει επίσης κεραμοσκεπή στέγη σε μεσογειακό στιλ, τοξωτά παράθυρα και θέα στον ωκεανό.

Το ακίνητο κατασκευάστηκε γύρω στο 1918 και σχεδιάστηκε από τον πρωτοπόρο του κινήματος American Arts and Crafts και εξέχοντα αρχιτέκτονα Charles Sumner Greene.

Ο Κάρολος και ο αδερφός του, Χένρι Μάθερ Γκριν, μεγάλωσαν εναλλάξ στο Σινσινάτι, στην αγροτική Δυτική Βιρτζίνια και στο Σεντ Λούις στα τέλη του 19ου αιώνα. Με την παρότρυνση του πατέρα τους, οι δυο τους πήγαν σε αρχιτεκτονική σχολή και τελικά ίδρυσαν μαζί το αρχιτεκτονικό γραφείο Greene & Greene στην Πασαντίνα.

View this post on Instagram

A post shared by Celebrity Real Estate (@housesofcelebs)

Είναι γνωστοί για την κατασκευή των μπανγκαλόου τους, πολλά από τα οποία έχουν ξεκάθαρη «ξύλινη αισθητική», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του The Gamble House, ενός οργανισμού που εκπαιδεύει το κοινό για τους αδερφούς Greene και το καλύτερα διατηρημένο έργο τους, The Gamble. Σπίτι στην Πασαντίνα.

Πιο πρόσφατα, το ακίνητο που κάποτε ανήκε στον συγγραφέα γνωστό για το “Famous All Over Town”, ανήκε στον έμπορο επιλογών με έδρα το Σικάγο, Joe Ritchie και τη σύζυγό του, Sharon. Ο Joe Ritchie πέθανε στις αρχές του 2022. Το ακίνητο πουλήθηκε εκτός αγοράς στον Pitt από τη Searock, μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης συνδεδεμένη με τους Ritchies.

Ο Πιτ, ο οποίος είναι γνωστός για ταινίες όπως το “Fight Club”, το “The Curious Case of Benjamin Button” και το “Once Upon a Time in Hollywood”, είναι επίσης λάτρης της αρχιτεκτονικής που εκτιμά ιδιαίτερα τα σπίτια σε στιλ Craftsman.

Η πώληση στο Carmel Highlands ακολουθεί μια άλλη πώληση διασημοτήτων στην περιοχή, το πρώην σπίτι της αείμνηστης ηθοποιού Betty White, που πουλήθηκε για 10,775 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments