Διεθνή

Ευλογιά των πιθήκων: Δεύτερος θάνατος στην Ισπανία

Ευλογιά των πιθήκων: Δεύτερος θάνατος στην Ισπανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ευλογιά των πιθήκων: Ένα δεύτερο άτομο που είχε μολυνθεί με την ευλογιά των πιθήκων πέθανε στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα [30/7] το υπουργείο Υγείας

Ένα δεύτερο άτομο που είχε μολυνθεί με την ευλογιά των πιθήκων πέθανε στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα [30/7] το υπουργείο Υγείας, την επομένη της ανακοίνωσης του πρώτου θανάτου στη χώρα ενός ατόμου που είχε προσβληθεί από αυτόν τον ιό.

«Από τους 3.750 ασθενείς. 120 κρούσματα νοσηλεύτηκαν και δύο πέθαναν», ανέφερε το Κέντρο Συντονισμού Προειδοποιήσεων Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου στην τελευταία έκθεσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα Σάββατο, χωρίς να διευκρινίζει την ημερομηνία του δεύτερου θανάτου.

Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας είχε ανακοινώσει τον θάνατο ενός 41χρονου με υποκείμενα νοσήματα εξαιτίας επιπλοκών της ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι τις 22 Ιουλίου είχαν αναφερθεί μόλις πέντε θάνατοι παγκοσμίως, όλοι στην αφρικανική ήπειρο. Ο ΠΟΥ έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, το μεγαλύτερο επίπεδο συναγερμού.

ΠΟΥ: Κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την εξάλειψη της πανδημίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας [ΠΟΥ] κήρυξε ανώτατο επίπεδο συναγερμού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, που έχει πλήξει 17.000 ανθρώπους σε 74 χώρες στον κόσμο, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού.

«Αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι σχετικά χαμηλός, εκτός της Ευρώπης, όπου είναι αυξημένος.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ διευκρίνισε ότι η επιτροπή των ειδικών δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει και παρέμεινε διχασμένη σχετικά με την αναγκαιότητα κήρυξης του ανώτατου επιπέδου συναγερμού και για τον λόγο αυτόν ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έλαβε την απόφαση. poy

«Είναι μία έκκληση για ανάληψη δράση, αλλά δεν είναι η πρώτη», δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, υπεύθυνος καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ προσθέτοντας ότι ελπίζει πως αυτό θα οδηγήσει σε ανάληψη συλλογικής δράσης κατά της νόσου. «Πρόκειται για ένα ξέσπασμα που μπορεί να σταματήσει με τις σωστές στρατηγικές στις σωστές ομάδες», δήλωσε ο δρ Τέντρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments