Διεθνή

Ζελένσκι: Εντολή για αποχώρηση των στρατευμάτων από το Ντόνετσκ

Ζελένσκι: Εντολή για αποχώρηση των στρατευμάτων από το Ντόνετσκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι: Δύσκολα η Ουκρανία θα μπορέσει να έχει ξανά στην κατοχή της την περιφέρεια του Ντόνετσκ και γι' αυτό το λόγο ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι πήρε την απόφαση να δώσει εντολή για αποχώρηση όλων των στρατευμάτων από την περιοχή

Δύσκολα η Ουκρανία θα μπορέσει να έχει ξανά στην κατοχή της την περιφέρεια του Ντόνετσκ και γι’ αυτό το λόγο ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι πήρε την απόφαση να δώσει εντολή για αποχώρηση όλων των στρατευμάτων από την περιοχή.

Η περιφέρεια του Ντόνετσκ, η οποία έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητη από τη Ρωσία από την πρώτη ημέρα του πολέμου, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Μόσχας και πλέον φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για την εύρεση ειρηνευτικής λύσης.

«Πάρθηκε μια κυβερνητική απόφαση για επιτακτική εκκένωση της περιφέρεια του Ντόνετσκ. Σας παρακαλώ αποσυρθείτε. Σε αυτή τη φάση του πολέμου, ο τρόμος είναι το μεγαλύτερο όπλο της Ρωσίας», ανέφερε σε διάγγελμά του ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Να σημειωθεί πως η ανατολική Ουκρανία κατοικείται ως επί το πλείστον από ρωσόφωνους και ήταν η κύρια αιτία, κατά της Μόσχας, για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Ιρίνα Βερεστσούκ, είχε καλέσει όλο τον πληθυσμό του Ντόνετσκ, ένοπλους και μη, να αποχωρήσουν άμεσα καθώς έχουν καταστραφεί όλες οι υποδομές.

Καταδικάζει τις εκκλήσεις Ρώσων να «κρεμάσουν» τους μαχητές του Αζόφ

Η Ουκρανία κατήγγειλε με σφοδρό τρόπο σήμερα [30/7] τις εκκλήσεις Ρώσων να «κρεμάσουν» ή να επιφέρουν έναν «ταπεινωτικό θάνατο» σε μαχητές του ουκρανικού τάγματος Αζόφ την επομένη του βομβαρδισμού ενός κέντρου κράτησης όπου κρατούνταν ορισμένοι από αυτούς τους μαχητές που σκότωσε περισσότερους από 50.

«Διαβάστε το όταν σας λένε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να απομονωθεί. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Ρώσων διπλωματών που ζητούν την εκτέλεση Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου και ρωσικών στρατευμάτων που το κάνουν στην Ολένιβκα. Είναι όλοι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα πολέμου και πρέπει να τεθούν υπόλογοι», ανέφερε στο Twitter ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Ολεγκ Νικολένκο. ουκρανία30

Ο ίδιος αντιδρούσε σε ένα tweet που αναρτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα αγγλικά από τη ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «παραβίαση των κανόνων του Twitter για συμπεριφορά μίσους», αλλά παραμένει διαθέσιμο ως «ενδιαφέρον για το κοινό».

«Οι μαχητές του Αζόφ αξίζουν να εκτελεστούν, αλλά όχι με εκτελεστικό απόσπασμα, με απαγχονισμό. Δεν είναι πραγματικοί στρατιώτες. Τους αξίζει ένας ταπεινωτικός θάνατος», έγραφε το tweet.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments