Πολιτική

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την κοινωνία

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την κοινωνία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Σε σημερινή του συνέντευξη στο “Documento” αφού αναφέρει ότι «υπάρχει χάος ανάμεσα στην πραγματικότητα και το πώς ο πρωθυπουργός την καταλαβαίνει» προσθέτει: «Η χώρα και η ελληνική κοινωνία βιώνουν μια δυστοπία. Σπάμε το ένα μετά το άλλο, όλα τα αρνητικά ρεκόρ. Στην πανδημία με πάνω από 30.000 νεκρούς, είμαστε στην πρώτη θέση στην Ευρώπη. Η τιμή του ρεύματος είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη. Οι τιμές της βενζίνης και των ειδών πρώτης ανάγκης επίσης, μας χαρίζουν το ευρωπαϊκό μετάλλιο ακρίβειας. Τόσο για τη κυβέρνηση, όμως, όσο και την «ενημέρωση 108» είναι σα να ζούμε σε άλλη χώρα, που βρίσκεται στον αστερισμό πολλαπλών success stories».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται στην ακρίβεια λέγοντας: «Η ακρίβεια είναι το μεγάλο πρόβλημα των ημερών, που απασχολεί εκατομμύρια νοικοκυριά. Δεν είναι θέμα ποσοστών, εικόνας, προπαγάνδας. Δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, αυτό είναι το θέμα. Κόβουν όχι μόνο από την ψυχαγωγία και τα “περιττά” αλλά και από τα απαραίτητα και παρόλα αυτά τα χρήματα τελειώνουν την τρίτη εβδομάδα. Είδατε τις ιλιγγιώδεις τιμές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Πώς θα τα βγάλουν πέρα επιχειρήσεις και νοικοκυριά; Το ρεύμα έχει ακρωτηριάσει όχι εισοδήματα, αλλά ζωές…».

Όσο για το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το πρόβλημα οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες αναφέρει: «Πρώτα από όλα η ακρίβεια έδειξε τα δόντια της στην Ελλάδα πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αλλά προφανώς η πληθωριστική κρίση έχει παγκόσμια χαρακτηριστικά. Κανείς δεν το παραβλέπει. Όμως ο ενεργειακός πληθωρισμός στην ΕΕ από τον Μάη του ’21 έως τον Μάη του ’22 καταγράφηκε στο 39% και στην Ελλάδα στο 62%. Ε, αυτό το επιπλέον 23% που μας δίνει την αρνητική πρωτιά είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη, που έρχεται να προστεθεί στην αντικειμενική αύξηση των τιμών σε διεθνές επίπεδο. Και η δίδυμη αδελφή της, η αισχροκέρδεια, είναι επίσης αισχροκέρδεια Μητσοτάκη. Δείτε τα υπερκέρδη των παραγωγών της ενέργειας. Από τον Ιούλη του ’21 έως τον Ιούνη του ’22 είναι 2,2 δισ. Εις υγείαν των κορόιδων…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments