Ελλάδα

ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του Αλέξη Κούγια

ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του Αλέξη Κούγια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, μετά από αναφορά σε βάρος του που είχε υποβάλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Πειθαρχική δίωξη, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, μετά από αναφορά σε βάρος του που είχε υποβάλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τον περασμένο Μάρτιο. Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του δικηγόρου στο πλαίσιο τής δίκης τού Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου είναι συνήγορος υπεράσπισης.

Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε, μετά από σχετική εισήγηση, από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήση Κωνσταντίνου και ο γνωστός δικηγόρος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Η αναφορά κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2022, ενώ είχε κατατεθεί και προς τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό, ανοικτή επιστολή με θέμα «απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Πάντως, εκκρεμεί πειθαρχικός έλεγχος για δηλώσεις τους σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη τόσο σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου όσο και σε βάρος του Αλέξη Κούγια. Και οι δυο έχουν κληθεί για εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας

Ο Αλέξης Κούγιας ασκεί κριτική στα ΜΜΕ, στις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων και άλλους φορείς της Δικαιοσύνης, για την υπόθεση της Πάτρας και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «κανιβαλισμό», «ανθρωποφαγία » και «κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος» της 33χρονης, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Αυτός ο κανιβαλισμός και η υποκρισία πρέπει να τελειώνουν σήμερα και η κυρία κατηγορουμένη θα πρέπει να έχει κάθε προστασία από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και την καλύτερη υπεράσπιση, εάν θέλουμε να είμαστε πράγματι η Ελλάδα που δίδαξε στον κόσμο τον νομικό πολιτισμό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments