Κόσμος

Κόσοβο: Καλύτερη δείχνει η κατάσταση – Οι Σέρβοι απομακρύνουν τα οδοφράγματα

Κόσοβο: Καλύτερη δείχνει η κατάσταση – Οι Σέρβοι απομακρύνουν τα οδοφράγματα

Πηγή Φωτογραφίας: Pronews

Κόσοβο: Τα πράγματα στο βόρειο Κόσοβο δείχνουν να είναι καλύτερα, καθώς οι Σέρβοι ήδη ξεκίνησαν να απομακρύνονται από τα οδοφράγματα που είχαν δημιουργήσει σε κεντρικές οδικές αρτηρίες

Τα πράγματα στο βόρειο Κόσοβο δείχνουν να είναι καλύτερα, καθώς οι Σέρβοι ήδη ξεκίνησαν να απομακρύνονται από τα οδοφράγματα που είχαν δημιουργήσει σε κεντρικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν προς τα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία

Όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS), έχουν ήδη απομακρυνθεί τα βαριά φορτηγά που έκλειναν τους δρόμους στο Βόρειο Κόσοβο και άρχισε να καθαρίζεται το οδόστρωμα από τα χαλίκια και τις πέτρες. Αναμένεται ότι νωρίς το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των οδοφραγμάτων και θα ανοίξουν οι συνοριακές διαβάσεις Γιάρινιε αι Μπίρνιακ που είχαν αποκλειστεί.

Στο βόρειο Κόσοβο σήμερα επικρατεί ηρεμία, δεν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις από την πλευρά των Σέρβων ενώ και η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου, μετά τι αντιδράσεις των Σέρβων, αποφάσισε χθες, Κυριακή, το βράδυ να αναστείλει για ένα μήνα την εφαρμογή της απόφασης για αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας με κοσοβάρικες πινακίδες. Καταλυτικό ρόλο για την αποκλιμάκωση της έντασης διαδραμάτισαν οι ΗΠΑ ζητώντας από την κυβέρνηση του Κοσόβου να αναβάλει την απόφαση για τις πινακίδες ώστε να αποφευχθούν σοβαρά επεισόδια. Παρεμβάσεις στην Πρίστινα έγιναν επίσης από την ΕΕ με το ίδιο αίτημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments