Πολιτική

Δένδιας: Ελλάδα και Βιετνάμ με κοινή προσήλωση στο Δίκαιο της Θάλασσας

Δένδιας: Ελλάδα και Βιετνάμ με κοινή προσήλωση στο Δίκαιο της Θάλασσας

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Nikos Dendias

Στο Βιετνάμ πραγματοποίησε επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Στο Βιετνάμ πραγματοποίησε επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας Ngyen Xuan Phuc, καθώς και από τον Πρωθυπουργό Pham Minh Chinh. Παράλληλα είχε συνομιλίες με τον Βιετναμέζο ομόλογό του Bui Thanh Son.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την επίσκεψη δόθηκε έμφαση στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, ενώ επιβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση Ελλάδας και Βιετνάμ στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Είχε προηγηθεί επίσκεψη της αντιπροέδρου του Βιετνάμ στην Αθήνα Vo Thi Anh Xuan τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ανόι τον περασμένο Μάιο.

Ελλάδα και Βιετνάμ με κοινή προσήλωση στο Δίκαιο της Θάλασσας

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κοινή προσήλωση των δύο χωρών στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας, την UNCLOS, η οποία αποτελεί πυξίδα για την επίλυση όλων των διαφορών. Συγκρατείται ότι το Βιετνάμ είναι ιδρυτικό μέλος της «Ομάδας των κρατών Φίλων της UNCLOS».

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε διεξοδικά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Νότια Σινική Θάλασσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments