Διεθνή

Πελόζι: “Η αλληλεγγύη της Αμερικής στην Ταϊβάν είναι πιο σημαντική από ποτέ”

Πελόζι: “Η αλληλεγγύη της Αμερικής στην Ταϊβάν είναι πιο σημαντική από ποτέ”

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Πελόζι: Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έφτασε σήμερα [2/8] στην Ταϊβάν με ένα σαφές μήνυμα για την Κίνα, λέγοντας ότι η δέσμευση των ΗΠΑ για μια δημοκρατική Ταϊβάν είναι πιο σημαντική από ποτέ

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έφτασε σήμερα [2/8] στην Ταϊβάν με ένα σαφές μήνυμα για την Κίνα, λέγοντας ότι η δέσμευση των ΗΠΑ για μια δημοκρατική Ταϊβάν είναι πιο σημαντική από ποτέ.

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει τη ζωντανή δημοκρατία της Ταϊβάν», είπε η Πελόζι σε δήλωση λίγο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους που την μετέφερε.

«Η αλληλεγγύη της Αμερικής προς τους 23 εκατομμύρια ανθρώπους της Ταϊβάν είναι πιο σημαντική σήμερα από ποτέ, καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή μεταξύ απολυταρχίας και δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Έφτασε η Πελόζι στην Ταϊβάν

Προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Τάιπεϊ το αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών που μεταφέρει την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος έγινε δεκτή στο αεροδρόμιο από πολυπληθή αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Ταϊβάν. Η Πελόζι πραγματοποιεί τελικά την επίσκεψη στην Ταϊβάν αψηφώντας τις οργισμένες προειδοποιήσεις της Κίνας.

Νωρίτερα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί που «παίζουν με τη φωτιά» στο θέμα της Ταϊβάν, «δεν θα έχουν καλό τέλος».

Το Πεκίνο μάλιστα, αντέδρασε άμεσα καθώς έκλεισε για τα αεροπλάνα τον εναέριο χώρο πάνω από την Ταϊβάν, την ώρα που το αεροπλάνο της Πελόζι πλησίαζε στην πρωτεύουσα Ταϊπέι! Φυσικά η Κίνα δεν έμεινε εκεί αντιδρώντας λίγο αργότερα «σήκωσε» Su-35 τα οποία περιπολούν την πόλη.

Είναι τόσο μεγάλη η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας που η Ταϊβάν υπό το φόβο του Πεκίνου έχει συστήσει στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα να μεταφερθούν στα καταφύγια!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments