Διεθνή

Ouest France: Η Google αυξάνει την παραγωγικότητα αντί να απολύει

Ouest France: Η Google αυξάνει την παραγωγικότητα αντί να απολύει

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έχοντας αυτό υπόψη, ο διαπρεπής CEO Sundar Pichai κάλεσε τους υπαλλήλους να μοιραστούν τις ιδέες τους σε μια μεγάλη έρευνα που διεξήχθη.

Μετά από νέα απογοητευτικά αποτελέσματα, η Google, η διάσημη πολυεθνική αμερικανική εταιρεία, ανακοίνωσε ότι ήθελε να αυξήσει την παραγωγικότητα των 174.000 εργαζομένων της, την περασμένη Τετάρτη.. Έχοντας αυτό υπόψη, ο διαπρεπής CEO Sundar Pichai κάλεσε τους υπαλλήλους να μοιραστούν τις ιδέες τους σε μια μεγάλη έρευνα που διεξήχθη. Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί κανένα σχέδιο απολύσεων, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά επιχειρείται να αυξηθεί η παραγωγικότητα των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε στη γενική συνέλευση της Τετάρτης ότι επιθυμία του είναι να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων του Ομίλου. Ο Sundar Pichai κάλεσε λοιπόν τους 174.000 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, να οικοδομήσουν μαζί του μια εταιρική κουλτούρα, προσανατολισμένη προς τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μέσω μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Simplicity Sprint, η οποία εστιάζει, όπως η ίδια η ονομασία ης δηλώνει, στην αρετή της απλότητας. Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, έχουν προθεσμία έως τις 15 Αυγούστου, για να υποβάλουν τις ιδέες τους στην τεράστια αυτή έρευνα.

 «Υπάρχουν πραγματικές ανησυχίες, ότι η παραγωγικότητά μας ως σύνολο δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι, με βάση τον αριθμό των εργαζομένων που έχουμε» δήλωσε ο Sundar Pichai. Μεταξύ των διαφόρων τρόπων, που έχουν ήδη διερευνηθεί εσωτερικά, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, βρίσκουμε ιδιαίτερα θετική την εξάλειψη της γραφειοκρατίας σε θέματα που σχετίζονται με τις αυξήσεις και τις οικονομικές αποζημιώσεις.

Αυτές οι ανησυχίες φαίνεται να πηγάζουν από τη δημοσίευση μιας δεύτερης σειράς τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση. Το δεύτερο τρίμηνο, ο όμιλος αύξησε τα έσοδά του μόνο κατά 13%, έναντι 62% την ίδια περίοδο πέρυσι. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό σύμφωνα με τον S. Pichai, που δηλώνει: «Είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, με περισσότερες αβεβαιότητες να έρχονται απειλητικά».

Ωστόσο, η εταιρεία δεν σκέπτεται καθόλου να ακολουθήσει την πεπατημένη οδό των απολύσεων εργαζομένων, η οποία θα επέτρεπε τη μείωση των εσόδων. Κατά τον δαιμόνιο S. Pichai, η απόλυση εργαζομένων λειτουργεί με τρόπο ανακουφιστικό για τα έξοδα της εταιρείας, ιδίως σε καιρούς αρνητικού μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Τούτο όμως συμβαίνει άμεσα, στο εγγύς μέλλον, διότι, μεσοπρόθεσμα, η εταιρεία βρίσκεται εκτεθειμένη στον κίνδυνο προσλήψεως και συνεργασίας με νέους ανθρώπους, που πάντοτε χρειάζονται έναν τρόπο προσαρμογής, όσο λειτουργικοί κι αν είναι στην αλλαγή.

Μεσοπρόθεσμα, η εταιρεία βγαίνει χαμένη. Αυτό που χρειάζεται είναι η τόνωση της αποτελεσματικότητας, «να βγαίνει η δουλειά», όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε. Αυτό μεταφράζεται σε τόνωση της παραγωγικότητας μέσω της καλλιέργειας ενός υψηλότερου αισθήματος επαγγελματισμού μεταξύ των εργαζομένων και της ενδυνάμωσης των κλίσεων και των δεξιοτήτων, που κάθε εργαζόμενος διαθέτει, από τη διεύθυνση της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments